С цел ограничаване разпространението на коронавируса в Канада гражданите, пристигащи ...

С цел ограничаване разпространението на коронавируса в Канада гражданите, пристигащи

Задължително тестване за COVID-19 при влизане в Канада

С цел ограничение разпространяването на ковид в Канада жителите, идващи със аероплан в страната, подлежат на наложително тестване за COVID-19, без значение от имунизационния им статус, оповестиха от пресцентъра на Министерство на външните работи.

Мярката се вкарва поетапно, като на повече от половината канадски летища към този момент е основана нужната организация.  
Снеговалеж остави над 10 000 семейства без ток в Канада
Обилен снеговалеж в централната канадска провинция Манитоба аргументи всеобщи спирания на електрозахранването, заяви телевизионният ка...

Тестът е наложителен за всички пасажери, в това число за притежаващите документ за имунизация или преболедуване на COVID-19. Мярката няма да бъде прилагана единствено във връзка с жителите, които идват от Съединени американски щати. Пътниците следва да се изолират до приемане на отрицателен резултат от направения тест. Ако резултатът е позитивен, подлежат на 14-дневна карантина.

Неваксинираните пасажери, които имат право да влязат на територията на Канада според канадските законови условия, ще бъдат изолирани в избрани места за целия срок на карантината. Тези, които минават директно през летищата Канада, ще бъдат тествани при кацане, като по-късно ще могат да продължат пътуването си до крайната дестинация.  

По отношение на неимунизираните, които имат право да влизат на територията на Канада, се резервират до момента настоящите ограничения: тестване при идване в Канада; слагане под карантина за период от 14 дни; тестване на осмият ден след идване в Канада.  

При потребност от подпомагане българските жители могат да се обръщат към дипломатическото ни посланичество в Отава на следния телефонен номер: +1 613 789 3215, както и на дежурен телефонен номер в извънработно време: +1 613 316 1998, както биха могли да се обръщат и към генералното консулство на България в Торонто на следния телефонен номер: +1 1 416 696 2420, както и на дежурен телефонен номер в извънработно време: +1 416 892 1738. Сигнали може да се подават и на имейл адреса на посолството: [email protected] или на имейл адреса на генералното консулство в Торонто: [email protected]
Pfizer заплаща 2 млн. $ на доктор, с цел да популяризира имунизацията при деца
Няколко от най-големите медийни компании в Канада кой знае за какво пропуснаха да разкрият, че прочут професор по педиатрия от канадската...

Още:

Още от ЕВРОПА:

Източник: actualno.com


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg