С цел ограничаване разпространението на коронавируса в Канада гражданите, пристигащи

...
С цел ограничаване разпространението на коронавируса в Канада гражданите, пристигащи
Коментари Харесай

Канада въвежда задължително тестване за COVID-19 при влизане в страната

С цел ограничение разпространяването на ковид в Канада жителите, идващи със аероплан в страната, подлежат на наложително тестване за COVID-19, без значение от имунизационния им статус, с ъобщиха от пресцентъра на Министерство на външните работи.

Задължителното тестване се вкарва поетапно , като на повече от половината канадски летища към този момент е основана нужната организация .

Тестът е наложителен за всички пасажери, в това число за притежаващите документ за имунизация или преболедуване на COVID-19 . Мярката няма да бъде прилагана единствено във връзка с жителите, които идват от Съединени американски щати.

Пътниците следва да се изолират до приемане на отрицателен резултат от направения тест. Ако резултатът е позитивен, подлежат на 14-дневна карантина.

Неваксинираните пасажери, които имат право да влязат на територията на Канада според канадските законови условия, ще бъдат изолирани в избрани места за целия интервал на карантината . Тези, които минават директно през летищата Канада, ще бъдат тествани при кацане, като по-късно ще могат да продължат пътуването си до крайната дестинация.

По отношение на неимунизираните, които имат право да влизат на територията на Канада, се резервират до момента настоящите ограничения: тестване при идване в Канада; слагане под карантина за период от 14 дни; тестване на осмият ден след идване в Канада.

При потребност от подпомагане българските жители могат да се обръщат към дипломатическото ни посланичество в Отава на следния телефонен номер: +1 613 789 3215, както и на дежурен телефонен номер в извънработно време: +1 613 316 1998, както биха могли да се обръщат и към генералното консулство на България в Торонто на следния телефонен номер: +1 1 416 696 2420, както и на дежурен телефонен номер в извънработно време: +1 416 892 1738. Сигнали може да се подават и на имейл адреса на посолството: [email protected] или на имейл адреса на генералното консулство в Торонто: [email protected].
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР