С цел ограничаване разпространението на коронавируса Норвегия въведе от днес,

...
С цел ограничаване разпространението на коронавируса Норвегия въведе от днес,
Коментари Харесай

Норвегия въвежда задължително тестване за COVID-19 при влизане в страната

С цел ограничение разпространяването на ковид Норвегия вкара от през днешния ден, 3 декември, наложително тестване за COVID-19, което ще се прави на граничните пунктове при влизане в страната.

В случай, че на границата няма тестова станция, идващите са длъжни да се тестват в границите на 24 часа от влизането си в Норвегия.

По информация на посолството ни в Осло пробата е наложителен за всички пасажери, в това число за притежаващите документ за имунизация или преболедуване на COVID-19.

Изискването е в допълнение към въведените по-рано ограничаващи ограничения при влизане в Норвегия: наложителна онлайн регистрация преди отпътуването и отрицателен резултат от тест за COVID-19, изработен в границите на 24 часа преди влизане в страната.

Пътниците с цялостен цикъл на имунизация и преболедувалите ковид в последните 6 месеца са освободени от условието за прелиминарен тест, а тези, които не имат документ за имунизация или преболедуване на COVID-19, подлежат и на 10-дневна карантина.

При потребност от подпомагане българските жители в Норвегия могат да се обръщат към българското дипломатическо посланичество в Осло на следния телефонен номер: +47 22 55 40 40, както и на дежурен телефонен номер в извънработно време: +47 48650093. Сигнали може да се подават и на имейл адреса на посолството: [email protected].
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР