С цел гарантиране на киберсигурността на България и в контекста

...
С цел гарантиране на киберсигурността на България и в контекста
Коментари Харесай

България блокира 45 000 адреса, опитващи зловредна намеса в полза на Русия

С цел гарантиране на киберсигурността на България и в подтекста на ескалацията на хибридни офанзиви, специалисти от Министерство на електронното ръководство, взаимно с отдел „ Киберпрестъпност “ към ГДБОП в Министерство на вътрешните работи започнаха дейности за пречистване или прекратяване на трафика от над 45 000 интернет адреса, от които са осъществявани опити за зловредна интервенция в електронни системи или мрежи.

Това оповестиха рано тази заран от Министерството на електронното ръководство на страната, водено от Божидар Божанов.

Според информацията на министерството, по електронен път са изпратени уведомления до телекомуникационните оператори и предприятията, предлагащи публични съобщителни мрежи и услуги на територията на страната, които са длъжни неотложно, когато това е механически допустимо, да филтрират или преустановят зловредния интернет трафик.

Освен това България взима сложни ограничения за отбрана на сериозните и стратегически системи от страна на междуведомствени групи, които работят в сходство с признатите проекти за деяние в Съвета по киберсигурност към Министерски съвет.

Припомняме, че от няколко дни - от началото на съветската инвазия над суверенна Украйна, обществените мрежи в България са залети от проруски мнения, доста от които идват от явно подправени профили. Появяват се и голям брой нови " осведомителни " уеб сайтове, провеждащи дезинформационна акция, подкрепяща съветската позиция.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР