С цел добра поддръжка на индивидуалните топломери и водомери за

...
С цел добра поддръжка на индивидуалните топломери и водомери за
Коментари Харесай

ТЕЦ-Враца: Надеждната експлоатация на топломерите и водомерите изисква периодичната им поддръжка

" С цел добра поддръжка на самостоятелните топломери и водомери за топла вода преди началото на отоплителния сезон, клиентите би трябвало да подхващат профилактични дейности. Необходимо е да бъдат тествани за редовност всички самостоятелни уреди за премерване на потреблението на топлинна сила и битова гореща вода. При установен проблем наложително потребителите би трябвало да се свържат с обслужващата компания за дялово систематизиране ". Това посъветва потребителите изпълнителният шеф на " Топлофикация Враца " инж. Радослав Михайлов.

От сдружението изясняват, че най-честият проблем е загаснал екран. „ При констатиране на подобен проблем е належащо потребителите да се свържат с топлинните счетоводители за инспекция и замяна на неизправното устройство. Измервателните уреди подлежат на метрологична инспекция “, сподели той.

Директорът предложи клиентите от време на време да оглеждат общите елементи за течове. " Ремонти по инсталациите за отопление би трябвало да се възнамеряват и правят отвън отоплителния сезон. “ акцентира инж. Михайлов, като посочи, че при положение на продължаващи ремонтни действия, клиентите е добре да осведомят сдружението с слагане на известие на вратата на абонатната станция в постройката или посредством позвъняване. „ Целта е да се избегнат възможни повреди при запълване на вътрешната апаратура “, сподели инж. Радослав Михайлов.

" Когато се постанова източване и запълване на апаратура, клиентите би трябвало да се съветват със съседите. Необходимо е дружно да възнамеряват ремонтните действия, тъй като те засягат и тяхното топло- и водоподаване. По този метод ще спестят разноски за в допълнение дрениране и запълване ", безапелационен е енергетикът.

" От 12 март 2021 година с промени в Закона за енергетика стана наложително монтирането на водомери за топла вода, топломери и разпределители с отдалечен доклад. Ако се наложи клиентите да подменят самостоятелните уреди, то следва да е с устройства, които са с отдалечено отчитане ", припомнят от врачанския Топлоелектрическа централа.

От предприятието обясниха, че при този способ се прави ежемесечен доклад и клиентите имат надзор върху всички уреди. " Показанията се засичат по едно и също време и от отдалеченост и по този метод всеки месец се фактурира действително употребявана топлинна сила. Не се постанова правене на планирани и изравнителни сметки ", сподели инж. Радослав Михайлов.

" Към момента това е най-хубавата технология за правилно отчитане на отоплението и битовата гореща вода. В тази връзка предлагаме на клиентите да не чакат крайния период. Нека изберат удобството и точността на уредите с отдалечен доклад още в този момент ", сподели още инж. Радослав Михайлов.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР