С цел да се създадат условия за нормална работна обстановка

...
С цел да се създадат условия за нормална работна обстановка
Коментари Харесай

Сметната палата: Цветан Цветков не е председател, а посетител

С цел да се основат условия за естествена работна конюнктура в административната постройка на Сметната палата е издадена заповед за краткотрайно ограничение достъпа на гости в постройката. В тази връзка Цветан Цветков не е настоящ ръководител на Сметната палата, а клиент - по тази причина и. Тази позиция показаха от институцията.

По мотив днешния опит на някогашния ръководител на Сметната палата Цветан Цветков да влезе в постройката, в позицията се напомня:

Със свое, включващо и споразумяване на последствията от решение номер 5 на Конституционния съд от 22 юни 2023 година, Народното събрание дефинира заместник-председателят на Сметната палата Горица Грънчарова-Кожарева да извършва пълномощията на ръководител до избора на нов. Това решение бе гласувано от 161 депутати, при присъстващи в залата 168.

Поради обстоятелството, че България е парламентарна република и актовете на Народно събрание би трябвало да бъдат изпълнявани, Горица Грънчарова е длъжна да реализира пълномощията на ръководител.

Народното събрание е в правото си да уреди последствията от решение от 20 януари 2023 година, показват още от Сметната палата.
 Цветан Цветков: Сметната палата е подложена на напън
Цветан Цветков: Сметната палата е подложена на напън

На 11 юли той би трябвало да е на работа в Сметната палата като неин ръководител

В изказване пред медиите някогашният ръководител Цветан Цветков съобщи, че решението на Народното събрание от 7 юли 2023 година е противоконституционно и макар него той ще се върне на работа като ръководител.

Поради тази причина и въз основа на две докладни мемоари от шефа на дирекция " Сигурност ", в които се показват опасения, че е допустимо да настъпят условия, пречещи на естествения темп на работа, е издадена заповед за краткотрайно ограничение достъпа на гости в постройката.

Във връзка с медийните изяви на Цветан Цветков, изпълняващият пълномощията на ръководител Горица Грънчарова-Кожарева съобщи: " Сметната палата има над 140-годишна история с безупречна известност. И нито един някогашен ръководител, с изключение на Цветан Цветков, не си е разрешил да употребява институцията като разменна монета за личното си кариерно оцеляване. Още по-нелепо е, че след 8 години като ръководител, на тротоара пред постройката той направи поръчки за доклад за работата си и внушения за сензационни разкрития. "
 Удължиха периода за предложение на ръководител на Сметната палата
Удължиха периода за предложение на ръководител на Сметната палата

Срокът става 19 дни
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР