С цел да провокира криза с храната по света по

...
С цел да провокира криза с храната по света по
Коментари Харесай

Руската корвета Сергей Котов опитва да блокира маршрута между Босфора и Одеса

С цел да предизвика рецесия с храната по света по сходство на газовата предходната година Кремъл очевидно е решил да пристъпи към обсада на морския превоз в Черно море.

Руският Черноморски флот се приготвя за обсада на украинските пристанища, откакто Москва спря осъществяването на интернационалното съглашение за доставка на зърно, твърди английското министерство на защитата в ежедневния си разследващ бюлетин, съобщи ДПА, цитира Българска телеграфна агенция.

Модерната руска корвета " Сергей Котов " към този момент патрулира маршрута сред Босфора и украинския пристанищен град Одеса, се споделя в бюлетина.

" Съществува реалистична опция тя да влезе в състава на оперативна група за прехващане на търговски товарни кораби, които съгласно Русия се насочват към Украйна ", твърди в бюлетина английското министерство на защитата, представен от Българска телеграфна агенция.

Миналата седмица Русия позволи да изтече срокът на деяние на черноморската зърнена договорка макар острите интернационалните рецензии.

Според бюлетина на английското министерство на отбраната прекратяването на зърнената договорка в този момент усилва и капацитета за активност и разгръщане на въоръжения спор в региона на Черно море.

Британският министър на външните работи, Общността на нациите и развиването Джеймс Клевърли през вчерашния ден предизвести, че съгласно Обединеното кралство Русия може да ескалира акцията си да унищожи украинския експорт на храни, като се насочи към търговски кораби в Черно море.

" Укринформ " също удостовери, че Черноморският флот на Русия е трансформирал позициите си след отдръпването на Москва от зърнената договорка в подготвеност да наложи обсада на Украйна, цитирайки публикувания в " Туитър " бюлетин на английското министерство на защитата.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР