С цъфтенето на растенията през пролетта броят на хората, страдащи

...
С цъфтенето на растенията през пролетта броят на хората, страдащи
Коментари Харесай

Природни лекове, които ще ни спасят от пролетните алергии

С цъфтенето на растенията напролет броят на хората, страдащи от алергичните пристъпи, се усилва. Въпреки това природата е много великодушна и въпреки някои растения да предизвикват алергия, други я облекчават.

Сред билките, които облекчават дразненията, е гинко билоба. Тя съдържа седем антихистамина, които я вършат естествено и дейно средство за облекчение на признаците на алергия.

Листата на копривата в чай са също измежду едни от най-хубавите решения против пролетни алергии. При изследване на богатата на витамин К коприва е намерено, че повече от 50% от хората, които са я употребявали, са разкрили намаление на алергията им към пролетни растения.

Лукът и чесънът са евентуално най-лесните за намиране средства за облекчение на алергии. Те съдържат кверцетин - мощно противовъзпалително средство с висока антиалергична интензивност. Изследванията демонстрират, че кверцетинът е естествено противовъзпалително и стабилизира клетките, с цел да спре въвеждането на хистамин, причиняващ инфектиране.

Сокът от моркови е един от най-богатите източници на витамини. Доказано сокът му потиска пролетните алергии.

Билката чобанка е също добър избор при пролетни алергии. Тя има противовъзпалителни свойства, както и цитеризин, който има седативни свойства.

Подправянето на ястията с джинджифил също е потребно в битката със сенната хрема. Добавянето на пикантния корен като фалшификация към ястия и салати може да бъде безвреден метод да се възползваш от естествените противовъзпалителни свойства на пикантната билка.

Приемът на омега-3 мастни киселини също е значим, тъй като те имат противовъзпалителни свойства. Увеличаването на потреблението на тези здравословни мазнини може да понижи имунната дисфункция и да помогне за облекчение на обвързваните с алергиите положения. Омега-3 мастни киселини се съдържат в мазните риби като сьомга, риба звук, албакор, камбала и скумрия, както и в ядките - орехи, бадеми, бобовите храни и авокадото.

Увеличаването на приема на витамин С също може да помогне за облекчение на признаците, тъй като този антиоксидант противодейства на хистамина, веществото, което може да способства за инфектиране, хрема, кихане и други, свързани със сезонните алергии признаци. Незаменими източни на витамина са лимоните, портокалите, грейпфрутът, доматите, зелето, спанакът.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР