С тройка на Клей Томпсън 36.6 секунди преди края Голдън

...
С тройка на Клей Томпсън 36.6 секунди преди края Голдън
Коментари Харесай

Тройка на Клей Томпсън донесе победа на войните в Мемфис

С тройка на Клей Томпсън 36.6 секунди преди края Голдън Стейт Уориърс победи със 117:116 като посетител Мемфис Гризлис в първи мач от полуфиналната серия в плейофите на Западната конференция на Националната баскетболна асоциация. Томпсън, който повече от две години се възстановяваше от две тежки контузии в коляното и глезена, приключи срещата с 15 точки, само че точната му пукотевица в края бе изцяло задоволителна за триумфа "войните ", които откраднаха домакинското преимущество на Мемфис в серията.

Двубоят във "ФедЕкс Форум " бе зрелищен и мина през съществени обрати. В първата четвърт младият отбор на домакините от Мемфис стартира с доста огромна сила и съумя да си обезпечи задатък от 32:24 след 12 минути игра.

Малко след началото на втората четвърт разликата доближи 13 точки в интерес на Мемфис, само че Стеф Къри Джордан Пул върнаха Уориърс в срещата. Гостите понесоха удар тъкмо преди почивката, когато крилото Дреймонд Грийн получи дисквалифициращо нарушаване, само че това не смути отбора на Голдън Стейт.

В средата на третата четвърт калифорнийският тим поведе за пръв път в резултата от средата на първата част, след което двата отбора започнаха да си разменят водачеството.

С панер на Клей Томпсън Голдън Стейт поведе със 103:93 8:25 минути преди края на мача, само че с доста добра игра на Джа Морант и Джарън Джаксън-младши Мемфис си върна водачеството при 112:110 по-малко от две минути и половина преди края.

Тогава пристигна звездният момент на Томпсън, който с точна пукотевица от далечна разстояние смълчи близо 20 000 по трибуните в залата.

Мемфис имаше две благоприятни условия да завоюва мача в заключителните 30 секунди, само че и при двете Морант пропусна.

Най-резултатен за Уориърс в мача бе резервата Джордан Пул. Гардът приключи с 31 точки, като 12 от 20-те си стрелби. Стеф Къри добави още 24 точки, а Андрю Уигинс остана със 17.

За Мемфис Джа Морант направи "дабъл-дабъл " от 34 точки и 10 асистенции, като хвана и 9 битки, а Джарън Джаксън-младши приключи с 33 точки и 10 борби
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР