С трите печата районната комисия ще работи за представите предсрочни

...
С трите печата районната комисия ще работи за представите предсрочни
Коментари Харесай

Областният управител връчи печатите на РИК - Русе

С трите печата районната комисия ще работи за визиите предварителни парламентарни избори

Областният шеф Анатоли Станев връчи на ръководителя на РИК - РусеМилена Хинкова трите печата, с които комисията ще работи за идните на 2 април предварителни парламентарни избори.

„ Вярвам в професионализма Ви и Ви поисквам сполучлив мандат. Сигурен съм, че както и до момента ще работим безпроблемно и в екип “, сподели Станев. Той заявява, че Районната изборна комисия постоянно може да разчита на неговата поддръжка и подпомагане. „ Ще създадем всичко по силите си изборите да бъдат извършени съгласно разпоредбите, каквато е главната ни задача. Няма да допуснем подозрение измежду гласоподавателите за честността и прозрачността на вота. Отиващите на 2-и април да упражнят правото си на избор би трябвало да са сигурни, че техният глас има решаващо значение и не би трябвало да се тормозят от нередности “, добави още регионалният шеф.

От своя страна Милена Хинкова сложи фокус върху обичайно положителните връзки сред РИК и Областната администрация и уточни, че не съществуват предпоставки, които да доведат до несъблюдение на всички законово открити задания в период или на нужното равнище.

Припомняме, че заместник-председатели на РИК са Николай Братованов и Звезделина Рафаилова надлежно от „ ГЕРБ-СДС “ и „ Продължаваме промяната “. Колкото до членовете на РИК, то според решението на ЦИК, от „ ГЕРБ-СДС “ ще бъдат: Антоанета Йонкова, Миглена Ангелова и Борислав Жечев; от „ Продължаваме промяната “: Корнелия Добрева и Иван Дойнов; от Движение за права и свободи – Гюнайдън Кязимов, от „ Възраждане “: Лиляна Владимирова; от „ Демократична България – Обединение “ Стефан Бонев, а от „ Български напредък “: Ивайло Пенчев.

Съставът на РИК бе избран от Централната изборна комисия /ЦИК/, откакто на съвещания при започване на месеца при регионалния шеф не беше реализирано единодушие.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР