С трима премиери работи за 3 години в България Херо

...
С трима премиери работи за 3 години в България Херо
Коментари Харесай

За 3 г. Херо Мустафа работи с 3-ма премиери, а усмивката ѝ остава в България

С трима министър председатели работи за 3 години в България Херо Мустафа. Това е част от равносметката за изтичащия мандат на американската посланичка у нас. В сряда президентът на Съединени американски щати Джо Байдън номинира Кенет Мъртън за неин правоприемник, написа 24 часа.

Тя кацна в страната ни на 16 октомври 2019 година И незабавно стана известна освен поради прекомерно забавната си биография, само че и тъй като първо сподели човешкото си лице – майка на две дъщери и брачна половинка, която с наслада подготвя на мъжа си обичаните храни. После всички оцениха и безспорния ѝ професионализъм като посланик.

Следвайки максимата, че човек се учи цялостен живот, още в първите си дни у нас Нейно Превъзходителство, която приказва 9 езика, измежду които португалски, арабски, хинди, съветски, гръцки, стартира интензивно и с уроците по български. В изявление пред Нова тв тя съобщи, че първата българска дума, която е научила, е семейство.

Херо Мустафа нито един път не се отклони от целите, които разгласи пред американския Сенат – съгласуваност, съдействие и битка против корупцията. Най-ярко го потвърждават два образеца – посланичката концентрира напъните си в реализирането на междусистемната газова връзка Гърция – България и по нейно време за първи път Съединени американски щати постановиха наказания на български жители по закона “Магнитски ”.

Престоят ѝ у нас бе тест по еластичност. И тя го устоя – работи сполучливо с 3-ма министър председатели – Бойко Борисов, Стефан Янев и Кирил Петков.

Показа и съпричастност, изключително по време на пандемията. Освен че се ангажира с разнообразни благотворителни дела в помощ на лечебни заведения, тя неведнъж изрази благодарността си към българските лекари.

С ненатрапчива защита Херо Мустафа можеше да бъде забелязана със фамилията си по детски площадки в центъра на София. Но и неуморно обикаляше страната, обичаше да разучава културни забележителности, да среща нови хора и да гради другарства. И с ненаситност споделяше фотоси във фейсбук. А от тях ставаше ясно, че България ѝ харесва – без значение дали ще преглежда Столичната библиотека, или Рилския манастир, или пък ще се учи да прави баница и да играе хоро.

На обиколка в Софийската ботаническа градина Херо Мустафа разкри, че името ѝ значи тип цвете, а в България го назоваваме ружа.

Престоят ѝ ще се запомни и със промяната на остарялата резиденция на улица “Велико Търново ” №18 в центъра на столицата. През 2020 година Херо Мустафа се настани дружно с мъжа си Равниш Гарг и двете си дъщери – Ариана и Ашла, в новия им дом в “Бояна ”.

Тя иронизира и клюки в разнообразни медии за секрети срещи. За задачата американската задача разгласява занимателен колаж по какъв начин госпожа Мустафа шепне в ухото на Бенджамин Франклин и надпис: “Скандал! Херо Мустафа на загадка среща ”.

Така ще я запомнят българите – с необятната ѝ усмивка. А Херо Мустафа сигурно ще остане дипломат на хубостите на България където и да я води идващият ѝ мандат.

Виж още:

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР