С тридневна програма, организирана от Старозагорска св. митрополия и община

...
С тридневна програма, организирана от Старозагорска св. митрополия и община
Коментари Харесай

Честваме 120-а годишнина от създаването на Храм Паметника в Шипка

С тридневна стратегия, проведена от Старозагорска св. митрополия и община Казанлък, ще бъде маркирана 120-годишнината от освещаването на храм-паметник „ Рождество Христово “ – Шипченски манастир , оповестяват от Старозагорската Света Митрополия.

Честванията стартират на 23 септември (петък) с Международна научна конференция под надпис „ 120 години от освещаването на храм - монумент „ Рождество Христово “ – Шипченски манастир “. Тя ще се организира от 16:00 часа в Исторически музей „ Искра “ , гр. Казанлък. Във форума с отчети ще се включат редица откриватели и преподаватели от висши образователни заведения в страната и чужбина. Веднага по-късно, в 18:00 часа, ще бъде открита галерия.

Вторият ден от програмата стартира с вечерно свещенодействие в храм-паметник „ Рождество Христово “. От 17:30 часа в Исторически музей „ Искра “, гр. Казанлък ще бъде прожектиран филм, отдаден на годишнината , а в 18:15 е началото на празничният концерт. Входът на събитията е свободен.

В неделя (25 септември) в храм-паметник „ Рождество Христово “ ще бъдат отслужени утреня и Божествена св. Литургия, която ще бъде възглавена от Негово Високопреосвещенство Старозагорския митрополит Киприан. Сред поканените публични посетители на събитията са президентът на Република България Румен Радев, членове на Св. Синод на БПЦ-БП, представители на институции и други.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР