С три златни медала, един бронзов и Голямата купа се

...
С три златни медала, един бронзов и Голямата купа се
Коментари Харесай

Русенски ученици обраха златото на олимпиадата по математика в Сингапур

С три златни медала, един бронзов и Голямата купа се завърнаха трима ученици на математическата гимназия „ Баба Тонка " в Русе от интернационалната олимпиада по математика в Сингапур (SIMOC). Това оповестиха от образователното заведение в крайдунавския град.

Надпреварата се е състояла от 14-и до 17-и юли тази година. Тримата шестокласници Йордан Петков, Константин Георгиев и Станислав Григоров са получили покана за присъединяване в нея с помощта на отличните си резултати и извоюваните медали. Учениците са се присъединили в олимпиадата с финансовата поддръжка на фонд „ Математика на бъдещето " към учебното заведение.

Константин Георгиев е завоювал два златни медала и Голямата купа на трибоя в конкуренцията. Йордан Петков също се е завърна със златен орден, а Станислав Григоров - с бронзов. Те са били готови от доцент доктор Илияна Раева от Русенския университет.

Ръководител на екипа в Сингапур е бил шефът на математическата гимназия Митко Кунчев, който е дарил в поддръжка на присъединяване на учениците в влиятелната конкуренция средствата, които е получил дружно с премията „ Русе " в навечерието на Деня на българската култура и просвета и на славянската книжовност - 24-и май.

От учебното заведение изясняват, че повече от 22 000 възпитаници от 19 страни са взели участие в предварителния кръг на олимпиадата. Това е първата изява на ученици на русенската математическа гимназия в едно от най-трудните и влиятелни надпревари по математика.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР