С три месеца се удължава забраната за внос на украинско

...
С три месеца се удължава забраната за внос на украинско
Коментари Харесай

Зърнопроизводители искат забрана на внос на олио от Украйна

С три месеца се удължава възбраната за импорт на украинско зърно на територията на България и още четири европейски страни. Това реши Европейската комисия. Междувременно български зърнопроизводители желаеха възбрана и за импорт на олио. Тонове слънчоглед остават непродаваеми поради ниската себестойност.

Според Илия Проданов - ръководител на Националната асоциация на зърнопроизводителите, след националната възбрана за импорт на артикули от Украйна се е получило оживление на пазара. " В момента, в който Европейска комисия вкара възбрана единствено за 4 продукта за един месец, това повишаване на търсенето изчезна и цената потегли надолу. В момента е към 640 лв. на звук, преработвателите запълват потребността си с нерафинирано олио ", изясни той. 

Той има към 1000 тона непродаден слънчоглед, а новата беритба наближава. " Липсват всевъзможни оборотни средства, сътрудниците са притиснати, обстановката е доста тежка. Със сигурност може да се чакат банкрути. Очакваме да приберем годишна продукция, която е създадена с доста висока себестойност ", показа производителят. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР