С три мача в събота, 17 февруари, ще продължи 21-ият

...
С три мача в събота, 17 февруари, ще продължи 21-ият
Коментари Харесай

Левски открива пролетния си полусезон с визита на Пирин

С три мача в събота, 17 февруари, ще продължи 21-ият кръг в Първа лига, който дава начало на пролетния полусезон в родния шампионат. От 12:00 часа Крумовград е хазаин на Ботев Пд. Малко по-късно от 14:30 Славия посреща Берое на стадион „ Александър Шаламанов “ в столицата, а от 17:00 часа Левски гостува на Пирин Благоевград.


„ Сините “ възобновяват акцията си от шеста позиция в класирането, на три точки от топ 4 и на 10 от първото място. Възпитаниците на Николай Костов организираха зимен лагер в Турция, където имаха и положителни, и неприятни изяви. Ключовото за отбора е по какъв начин ще се оправи с продажбата на няколко от главните си футболисти, в това число Уелтън, Роналдо, Жереми Петрис и Андриан Краев. Столичани взеха Фабио Лима и Карлос Охене за заместници на Роналдо и Краев, а в тима пристигнаха още Хоакин Фернандес и Патрик Мислович, играещи надлежно като бранител и полузащитник. Пирин от своя страна ще продължи да се бори за своето оцеляване макар финансовите си компликации, подбудени от промяната на локалната власт. „ Орлетата “ имат нов ментор в лицето на украинския експерт Олександър Бабич.

По-рано денем, Славия е хазаин на Берое в квартал „ Овча купел “. Двата отбора са в долната половина на таблицата, като заралии са девети с 25 точки – с три места и четири пункта повече от „ белите “. Славия сподели положителни игри в края на есенния полусезон след завръщането на Златомир Загорчич отпред на тима, до момента в който Берое ще продължи да разчита на южноамериканския състав, воден от старши треньора Хосе Луис Ачиари.

В първия дуел от съботната стратегия, Крумовград приема Ботев Пд. На базата в Коматево възпитаниците на Станислав Генчев, който е някогашен ментор на Ботев, ще се опитат да се отдалеко още от рисковата зона с нови три точки. Новаците направиха добър предварителен лагер в Турция и влизат с оптимизъм за мачовете напролет. Подобни са настроенията обаче и в „ жълто-черния “ лагер, където макар няколко абсурда отвън терена, съставът на Душан Керкез е насочен към място в шестицата. „ Канарчетата “ усъвършенстваха представянето си в края на предходната година и сега са осми с 29 точки, на шест от шестия Левски. Клубът продаде топ реализатора си Антоан Бароан, който бе пратен в елита на Швейцария, само че на негово място бе притеглен нападателят на Хебър Георги Николов. В добавка, от Пазарджик пристигна и стражът Матвей Игонен, а Ивелин Попов е подготвен още веднъж да бъде водачът на пловдивчани и напролет.

Пълна стратегия за 21-ия кръг на Първа лига:

Петък, 16 февруари

Хебър – Локомотив София 0:1

Събота, 17 февруари

12:00, Крумовград – Ботев Пловдив

14:30, Славия – Берое

17:00, Пирин – Левски

Неделя, 18 февруари

12:45, Етър – ЦСКА 1948

15:15, Арда – Локомотив Пловдив

17:45, ЦСКА – Ботев Враца

Понеделник, 19 февруари

16:00, Лудогорец – Черно море. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР