С три мача днес ще бъде подновено родното първенство след

...
С три мача днес ще бъде подновено родното първенство след
Коментари Харесай

Левски посреща Славия в поредно издание на най-старото столично дерби

С три мача през днешния ден ще бъде възобновено родното състезание след паузата за националните тимове. В първия дуел от програмата на 26-ия кръг Пирин приема Етър в Благоевград от 14:00 часа в борба на два от тимовете, борещи се за оцеляване. От 16:30 Арда е хазаин на Крумовград, а гвоздеят в програмата е следващото издание на най-старото столично дерби сред Левски и Славия, което стартира тъкмо в 19:00 часа.


„ Сините “ се върнаха на победния път след нулевото тъждество против Крумовград вкъщи, побеждавайки намиращия се на дъното Етър с 3:0 на „ Ивайло “. Джавад Ел Джемили блесна за столичани с две попадения, а третото бе дело на намиращия се в добра форма Марин Петков, който по-рано тази седмица донесе влиятелния триумф на младежите над Полша в европейска подготовка. Левски има единствено един позволен гол от началото на пролетния полусезон в Първа лига, като заема четвъртата позиция с актив от 48 точки, на девет от водача Лудогорец, който е и с мач по-малко. Славия от своя страна е на десето място с 29 пункта, като ще се опита да остане без проваляне при визитите си напролет след равенството с ЦСКА 1948 и успеха над Локомотив София.

По-рано денем, Арда посреща Крумовград в дуел на два отбора, които са съседи в таблицата. Кърджалийци са седми с 35 точки – толкоз имат и момчетата на Станислав Генчев, като Арда е с по-добра голова разлика. И двата тима са на единствено две точки, въпреки и с мач повече, от шестия ЦСКА 1948 и ще преследват наложителна победа. Воденият от Николай Киров отбор на Арда загуби последния си мач в Лигата от Хебър с 0:1, до момента в който Крумовград продължава да бъде без проваляне от началото на втория полусезон, като завоюва първите си три мача, преди да направи равенства с Левски и Пирин.

„ Орлетата “ са забъркани в откриващия дуел от кръга, посрещайки затъналия Етър на стадион „ Христо Ботев “ в Благоевград. След загубата от Левски с 1:2, Пирин усъвършенства представянето си и няма загуба в четири следващи мача, при един триумф и три поредни равенства. Отборът на украинския експерт Олександър Бабич не се повлия отрицателно и от отпадането в четвъртфиналите за Купата на страната, като е на 14-та позиция с 22 точки. Етър изигра няколко положителни срещи след подновяването на акцията, само че играчите на Светослав Петров взеха единствено 1 от вероятни 15 точки, и тя бе още в първия им мач против ЦСКА 1948, когато вкараха късен изравнителен гол от дузпа. Последваха загуби от Ботев Пд, Локомотив София, Локомотив Пд и Левски, които закотвят „ болярите “ на последната позиция с едвам 10 точки, на четири от 15-ия Ботев Враца.

Пълна стратегия за 26-ия кръг в Първа лига:

Петък, 29 март

14:00, Пирин Благоевград – Етър

16:30, Арда – Крумовград

19:00, Левски – Славия

Събота, 30 март

14:00, Ботев Враца – Хебър

16:30, Локомотив Пд – Лудогорец

19:00, Локомотив София – ЦСКА

Неделя, 31 март

16:30, Ботев Пд – Черно море

19:00, ЦСКА 1948 – Берое. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР