С три изиграни мача от първия кръг вчера стартира новият

...
С три изиграни мача от първия кръг вчера стартира новият
Коментари Харесай

НВЛ стартира с някои промени в правилата и организацията

С три изиграни мача от първия кръг през вчерашния ден започва новият сезон в Националната волейболна лига за дами .

Освен че с присъединението на Перун (Варна) този път участващите тимове са осем, би трябвало да се отбележат и някои други промени, които БФВ вкарва в шампионата.

На първо време, най-забележимата смяна е премахването на двете механически спирания по време на всеки от геймовете от първи до четвърти. Това изменение бе направено от ЦЕВ с началото на Европейската лига по-рано тази година и към този момент е годно и по терените на българските шампионати.

Премахва се и треньорската ограничаваща линия на игрището.

В женското състезание към този момент става наложително потреблението на електронен протокол и воденето на статистика онлайн по време на мачовете. “Във връзка с включването на шампионата в формалния уебсайт на НВЛ и за цялостното му действие, всеки клуб би трябвало да обезпечи предаването на статистически данни онлайн по време на домакинските си мачове, употребявайки Data Volley 4”, се споделя в бюлетина на БФВ преди началото на сезона.
Кога обаче почитателите в действителност ще усетят резултата от влизането на българското женско състезание в крайник със актуалните механически трендове във волейболния спорт за игрова статистика в действително време за момента не е ясно. Въпреки че шампионатът към този момент стартира, формалните страници за програмата и класирането в НВЛ в уеб страницата на БФВ към момента не са обновени с информация за сегашния сезон.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР