С три гласа За и един Въздържал се беше приета

...
С три гласа За и един Въздържал се беше приета
Коментари Харесай

СЕМ избра Милен Митев за временен директор на БНР

С три гласа " За " и един " Въздържал се " беше призната оставката на към този момент някогашния шеф на БНР Андон Балтаков. Оставката одобриха със единодушие Бетина Жотева, София Владимилова, Галина Георгиева.

Заседанието беше извършено при повърхностен състав- единствено четирима души, защото номинираната за член на Съвет за електронни медии Соня Момчилова, към момента е в несъгласие със Закона за радио и малкия екран, защото е притежател на капитал на компания " План Ц ".

Това не е първият път, при който господин Балтаков изрича желанието си да подаде оставка.

Розита Еленова гласоподава " Въздържал се ", като дефинира оставката на Андон Балтаков като безотговорна постъпка, а държанието му като " несигурно психическо ". " Той имаше своето лабилно психическо отклоняване с подаване и неподаване на оставки обратно във времето. ", сподели още Еленова.

Тя повдигна въпроса за избраните от Балтаков " надълбоко " персонални претекстове да напусне. Според нея това припомня за извинителните бележки в учебно заведение и изрази отвращение, че той не е споделил какви са тези аргументи.

Председателят на Съвет за електронни медии съобщи, че работата на досегашния изпълнителен на БНР е била ползотворна, само че аргументите му за оставка ще бъдат почетени. Бетина Жотева призна, че е пробвала да разубеди Балтаков, само че решението му е изрично. " Надявам се оставката му да не бъде употребена в политическата конюнктура. Лични аргументи на Балтаков са основателни и не трябва да спорим. "

С 4 гласа " За " Милен Митев беше определен за краткотрайно изпълняващ длъжността шеф на БНР. Според ръководителя на Съвет за електронни медии Бетина Жотева, новият шеф на БНР би трябвало да бъде човек, чийто професионален опит е насъбран точно в Националното радио.

" Това е огромно неспокойствие за мен, прекарал съм по-голяма част от кариерата си в БНР, ще работя за опазване на спокойната атмосфера в радиото ", сподели Митев.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР