С три гласа за и двама въздържал се членовете на

...
С три гласа за и двама въздържал се членовете на
Коментари Харесай

Зацикляне: СЕМ пак не одобри новия Управителен съвет на БНР

С три гласа " за " и двама " въздържал се " членовете на Съвета за електронни медии още веднъж, както и на предходно съвещание предходната седмица, не поддържаха оферти от генералния шеф на Българското национално радио Милен Митев Управителен съвет. За одобряването на управителния орган на БНР са нужни 4 гласа. Съгласно Закона за радиото и малкия екран, в случай че на три следващи съвещания на Съвет за електронни медии не бъде реализирано това болшинство, следва взимане на решение с нормално болшинство от три гласа. Следващото съвещание е планувано за 12,15 часа през днешния ден.

Предложеният от генералния шеф на БНР Милен Митев състав на Управителния съвет е същият, както и предходната седмица - журналистът Валери Запрянов, изпълняващият длъжността шеф на " Музикална къща БНР " Теодосий Спасов, шефът на дирекция " Международно съдействие " Албена Миланова и юристът Димитър Димитров, който и сега е член на Управителния съвет. " Въздържал се " гласоподаваха Симона Велева и Пролет Велкова.

Велева разгласи, че за нея е неприемлива кандидатурата на Димитров:

" Изразявам страдание, че, макар терзанията, които изразихме, господин Митев не благоволи да направи лични промени в по този начин оферти състав на Управителния съвет. Действително в него има потвърдени експерти и хора, които познават добре Радиото, само че за мен продължава да остава подозрението за връзки на г-на Димитров с съответна адвокатска фирма и с съответни лица, които имат ползи вътре в Радиото ".

Позицията на Пролет Велкова по отношение на кандидатурата на Запрянов: " Този човек е обвързван с една от най-големите корупционни схеми в модерна България, с най-големия финансов грабеж на страната през КТБ, знаете, и документи приложих, публични. Необяснима е за мен тази непреодолима непреклонност на генералния шеф да упорства за тази кандидатура ".

Председателят на Съвет за електронни медии Соня Момчилова разяснява: " Последователност и, да, непреклонност можем да отбележим в държанието и в отстояването на избора на генералния шеф на БНР. Моето мнение е, че това е почтено за почитание. Лично аз се безпокоя мощно от прекомерната интервенция в работата, в изборите на генералните шефове на публичните медии. Мисля, че би трябвало да им бъде давана независимост и надлежно търсена отговорност ".
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР