С три гласа „за“ и два „против“ СЕМ избра Емил

...
С три гласа „за“ и два „против“ СЕМ избра Емил
Коментари Харесай

Емил Кошлуков е новият генерален директор на БНТ

С три гласа „ за “ и два „ срещу “ Съвет за електронни медии избра Емил Кошлуков за общоприет шеф на Българската национална телевизия. За Кошлуков гласоподаваха председателката на Съвета за електронни медии София Владимирова, Розита Еленова и Бетина Жотева. Ивелина Димитрова и Иво Атанасов гласоподаваха за Сашо Йовков.
В конкуренцията за поста присъединяване взеха още четирима претенденти Сашо Йовков, Никола Тодоров, Явор Симов, Сашо Диков и Стоил Рошкев.
В концепцията си за ръководство на малкия екран, която показа пред Съвет за електронни медии, Кошлуков уточни, че ще сътвори пътна карта за мултимедийното развиване на Българска национална телевизия. Той посочи, че Българска национална телевизия би трябвало да се развива и на новите платформи, като по-конкретно засяга основаването на мобилно приложение, с което фенът да може да получи навреме уведомление за случила се вест.
В концепцията му влизат още основаването на нови излъчвания, мощен акцент върху филмовото произвеждане, софтуерно обновяване и нови органи на ръководство. Кошлуков има намерение да развие и програмен съвет – съвещателен орган, чиито членове да бъдат строго избрани и да носят дружно отговорността.
В концепцията му за развиване на публичната медия влиза и по-голяма бистрота и отчетност в това число и към Съвет за електронни медии.
По отношение на модела на финансиране, съгласно Кошлуков би трябвало да се избере един от три разновидността - дали Българска национална телевизия да мине напълно на държавна прехрана без да излъчва реклами; да ускори продажбите на рекламно време; или най-сетне да се пусне фондът за общественото ѝ финансиране.
Новият общоприет шеф на Българска национална телевизия счита също по този начин да спре предаването "Стани богат " и социологията в "Референдум " като претекстовете му за това са, че „ Стани богат “ и „ Референдум “ са от най-скъпите излъчвания в публичната телевизия.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР