С траурна процесия от сградата на Министерство на отбраната до

...
С траурна процесия от сградата на Министерство на отбраната до
Коментари Харесай

Радев и Каракачанов в траур, армията се прости с началника на отбраната ген. Боцев СНИМКИ

С траурна върволица от постройката на Министерство на защитата до Централния боен клуб армията през днешния ден отдаде респект към началника на защитата военачалник Андрей Боцев.





Ген. Боцев умря на 60-годишна възраст в четвъртък след малко и трудно боледуване.

Към траурната върволица, в която взе участие тежко военно снаражение, се причисли министърът на защитата Красимир Каракачанов. В Централния боен клуб да се простят с ген. Боцев пристигнаха президентът и висш главнокомандващ на въоръжените сили Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова.

"Напусна един заслужен български военачалник. Генерал Боцев мина през всичко равнища на военните йерархии и се утвърди като един извънредно високо квалифициран и офицер и пълководец. Той заслужи уважението на своите сътрудници ", сподели президентът Румен Радев във връзка кончината на ген. Андрей Боцев.

„ Беше обичан от своите подчинени, той се грижеше за тях като татко. Беше честен, почтен и непосредствен.

Има неоспорим принос за развиването на въоръжените ни сили.

За мен беше и като български военачалник и като висш главнокомандващ на Въоръжените сили наслаждение и чест да работя дружно с него.

Воден до последно от извънредно високото си възприятие за отговорност и дълг. Той до последно остана на своя пост. Поклон и светла му памет ", добави главнокомандващият на българската войска.



Генерал Андрей Боцев ще бъде заровен в родния си Гоце Делчев в понеделник.



Андрей Боцев е роден на 26 ноември 1959 година в Гоце Делчев. С висшето офицерско звание военачалник е почетен на 18 април 2018 година Той бе шеф на защитата от 8 март 2017 година до последния си час.

Източник и фотоси: БГНЕС
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР