С традиционната водна арка бе посрещнат днес първият полет на

...
С традиционната водна арка бе посрещнат днес първият полет на
Коментари Харесай

Бебе на 8 месеца - най-малкият пасажер по линията Пловдив-До...

С обичайна водна арка бе посрещнат през днешния ден първият полет на унгарската авиокампания Wizz Air на летище Пловдив. Самолетът Airbus A 320 кацна със 149 пасажера с полет от Дортмунд.



Час по-късно самолетът излетя към същата дестинация със 158 пасажера, огромна част от които дребни деца. Болшинството от заминаващите и идващите бе от ромски генезис.



По обед постройката на аеропорта се извърши със заминаващи за Германия, а паркингът с коли. Най-малкият пътник бе 8-месечната внучка на отговорника за уличното осветяване в Община Родопи Васко Василев.



Той изпращаше фамилията на щерка си, което от 20 години живее в Золинген. „ Дълго време чакахме да пуснат линия от летището в Пловдив и сме щастливи, че най-сетне се случи “, разяснява дъщерята на Василев Веселина Йорданова.

Доволни, че към този момент могат да летят от Пловдив, вместо да бият път до София бяха мъж и жена от Стара Загора. Те пътували постоянно по работа до Германия, а линията Пловдив-Дортмунд била доста комфортна за тях. Същото преимущество регистрира и семейство от Първомайско, което посрещаше свои близки, които работели в провинция Северен Рейн-Вестфалия.



Преди да се чекират няколко пасажера се възползваха от опцията да си създадат бързи проби на мобилната лаборатория, ситуирана в зоната за заминаващи.



За посрещането на първия аероплан на „ Wizz Air “, на летището се събраха трима негови шефове – сегашният и.д. Пламен Спасов, Андрея Андреев, който неотдавна хвърли оставка и Спас Шуманов.



В момента последният е ръководител на борда на шефовете. Сред гостите бе и бившят кмет Иван Тотев, както и представители на локалната власт.

Както „ Марица “ писа, Wizz Air ще извършва три нови маршрута от и до Пловдив по направление Лондон, Дортмунд и Меминген, надлежно 3 и 2 пъти седмично.

Снимки от Валентина Биларева и Чавдар Гърчев
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР