С този проблем се борим толкова години, но очевидно не

...
С този проблем се борим толкова години, но очевидно не
Коментари Харесай

Зарков: Проблемът в БСП не е само лидерски

" С този проблем се борим толкоз години, само че явно не напредваме ", това съобщи правосъдният министър Крум Зарков пред NOVA във връзка с правосъдната промяна у нас.

По думите му офанзивите сред институциите не са в интерес на страната.

Според него има проблем с бюджета на правосъдната власт, което способства за усложнената обстановка в правосъдната система.

" Проблемът е в делата, които не стигат в никакъв случай до съд. Повечето от актовете на Прокуратурата се управляват от съд, само че има един тип актове, тези за отводи за формиране на досъдебно произвеждане, които са напълно в техния монопол. Прокурорът споделя " край " и всичко свършва ", продължи правосъдният министър.

" В европейски проект Планът за възобновяване трябваше да предизвика промени в две направления. Едната е трансформиране на стопанската система, като не просто се възстановим от КОВИД, а създадем скок напред. Втората част е върховенството на закона, която в България минава през няколко аспекта, само че освен промяната в Прокуратурата ", съобщи той за връзката сред събедната промяна у нас и механизмите, изисквани от Плана за възобновяване и резистентност.

По отношение на трусовете в Българска социалистическа партия, Зарков съобщи, че " казусът там не е единствено лидерски ", само че акцентира, че вярното решение би било Корнелия Нинова да подаде оставка.

Все отново правосъдният министър е черноглед, че това ще се случи и моли за сикване на Конгрес на Българска социалистическа партия, който да реши по какъв начин да се продължи от тук нататък, а дружно с това да стартира подготовка за едни възможни нови предварителни парламентарни избори, както и за идващия избор за локална власт.

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР