С този председател (Корнелия Нинова) БСП няма шанс да спечели

...
С този председател (Корнелия Нинова) БСП няма шанс да спечели
Коментари Харесай

Станишев поряза БСП с изказване

 С този ръководител (Корнелия Нинова) Българска социалистическа партия няма късмет да завоюва парламентарни избори. Това съобщи ръководителят на ПЕС и някогашен водач на Българска социалистическа партия Сергей Станишев.

Социалистите се събраха на пленум през вчерашния ден, с цел да проучват резултатите от локалния избор. Вътрешната съпротива изиска оставки поради неприятното показване на партията.

" Това, което се случи беше опит да се провокира същинска полемика, а не да се замитат проблемите под килима. Дискусия имаше, само че тя беше по-скоро кучетата си лаят - керванът си върви. Протестната декларация беше реакция на несъответстващото изявление на управлението след изборите, че сме си върнали изгубените общини. Виждаме, че няма предпочитание за разговор в Българска социалистическа партия. Извършва се една замяна и на наличието и на политиките в партията ", сигнализира Сергей Станишев пред bTV.

Той бе безапелационен, че механичното задминаване на ГЕРБ няма да сработи. Според водача на ПЕС след мощния старт с успеха през 2016 година на президентските избори, Българска социалистическа партия има поредност от пропуснати шансове. Сергей Станишев предизвести, че левицата няма автоматизирано да стане първа политическа мощ, а би трябвало да се бори за това. Според него това не би трябвало да е на непознати терени - силовашкия метод на ГЕРБ или терена на националистите.

" Как Българска социалистическа партия се готви за парламентарните избори? - това е главният въпрос. През последните три години има ерозия на доверието към ГЕРБ, все пак Българска социалистическа партия не е припознавана като опция. Много почитам всяка една победа, тъй като е сложна, само че изначално бяха сложени минималистични цели. Общият брой съветници е повишен с малко над 70. Ние можем да си дадем всякаква оценка на пленума, по-важното е дали тя е съответна на оценката на обществото ", заключи ръководителят на ПЕС.

Той разяснява думите на Корнелия Нинова, че се стреми Българска социалистическа партия да бъде консервативна левица. " Няма такова нещо. Левите са за смяна. Левицата е интернационална. Големите проблеми не могат да се решат в границите на една страна ", акцентира Сергей Станишев, само че отхвърли да уточни кой би трябвало да седне на мястото на Нинова.

" Нека се заявят претенденти и партията ще реши, никой не е незаместим ", заключи някогашният водач на Българска социалистическа партия.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР