С този отбор, с това текучество на футболисти на Левски

...
С този отбор, с това текучество на футболисти на Левски
Коментари Харесай

Петър Курдов: Най-лошото е, че синята общност трябва да козирува на т.нар собственик на Левски, което смятам, че е неправилно

С този тим, с това текучество на футболисти на Левски се вижда, че там не са точните хора. Сега няма да споделям имена, с единия съм си делил залъка в Левски, с другия - старши-треньора не желая да го разясня, тъй като в случай че захвана тази тематика ще стане нелицеприятно. Това сподели някогашният национал и легенда на " сините " Петър Курдов в особено изявление за Българска национална телевизия във връзка проблемите в ПФК Левски.

" Трябва коренна смяна и най-лошото е, че цялата синя общественост би трябвало да се навежда и да козирува на т.нар притежател на Левски, което считам, че е погрешно. Школата ни е пробита и скърца, ние в околните години нямаме един футболист както е било в минало време, да попадне в първия тим, да се каже ето тези момчета влизат ", разяснява Петър Курдов.

" Аз мога да дам за образец Мони Манолов-син на Сашо Манолов, който пита - когато почитателите събраха 6 милиона и половина, няколко месеца хората питат къде са стояли тези пари, и чак в края на годината тези пари се демонстрираха на бял свят. Това е един доста забавен въпрос. Разбира се с изказванията на Тодор Батков-младши, който зададе доста верни осем въпроси - по какъв начин по този начин казваш, че не получаваш средства от клуба, а в това време приказват хората, че един от ръководителите, в тази ситуация старши-треньорът получава близо 60 хиляди лв. заплата, по този начин слушам, нищо не настоявам. Дали е взел 100 хиляди лв. награда за Купата и дали той взима пари от всички прехвърляния, които се продават от клуба, дали взима 25-30% ", попита Курдов и добави, че дружно с някогашни футболисти дали повече на клуба имат въпроси, които е вярно да се зададат на идното Общо заседание на клуба.

" Апелирам към вашите сътрудници да задават верните въпроси на хората, които са в този момент в тази позиция, в тази ситуация притежателя и треньора, тъй като те колят и бесят в Левски, както те настояват, тъй като в случай че не гледаш с тях в една посока, би трябвало да напуснеш клуба, което в днешно време тази дискриминация на никого не се харесва и за какво хора като Емил Велев и Божидар Искренов не са в клуба, не работят за клуба, това са хора, от които младите футболисти има какво да научат. Тези въпроси би трябвало да бъдат на 100% заложени на Общото заседание и те да отговорят пред цялата " синята " общност ", съобщи Курдов.

" Хората жадуват за мачовете, които бяха, когато Станимир Стоилов водеше тима в Европа, такива мачове са нужни на " синия " тим, с цел да може да сме очевидци на нещо положително. Личностните дразги не ги одобрявам, когато се изкажа по-остро е с концепция да се изплашен и да си дадат сметка, че тази продукция, която е сега, не се харесва ", изясни още някогашният състезател на Левски.

" Левски ми е болна тематика и освен на мен. Собственикът се пробва да прави нещо, само че очевидно силите не му стигат, тъй като въпросителните към него са доста ", съобщи Курдов.

Според него в клуба би трябвало да се позволен някогашни фрагменти, които имат опита, знанията и уменията, с цел да може да потръгнат нещата и да има по-голям надзор.

" Виждаме последните изяви, 10 мача нулеви равенства и в този момент се радваме на успехите над Арда, Хебър и Ботев Враца. Смятам, че това не е критерия за Левски. Някои се пробват с тези мачове на приблизително равнище да ни заблудят, само че това, което разясняваме си идва от сърцето, тъй като то е " синьо ", изясни Курдов.

Според него Даниел Боримиров е " сплойка сред едните и другите фронтове " в клуба. " Апелирам към него, да се натисне школата, с цел да може да вади продукция ", сподели още някогашният състезател на " сините ".

" Ти щом за 6 години не си извадил един, двама, трима да чукат на вратата на първия тим, съгласно мен би трябвало непринудено да си подават оставката и да пристигна на тяхно място различен, който го е правил. Има треньори, които са афектирани, има хора, които са забравени тотално и това нещо нервира нашата футболна колегия, която е предходна по някакъв път на " Герена ", приключи по тематиката " Левски " някогашният състезател на клуба.

Бившият национал приказва и за представянето на националния ни тим по футбол, който загуби първите си два мача в евроквалификациите.

" Аз съм последовател на концепцията да се подмладява тима, това е правилният път. Към този тим трябват трима-четирима обиграни футболисти и по този начин по-добре ще стои тима. Трябва повече време и повече самообладание за този млад тим, с цел да чакаме някакви резултати след година и половина, две ", съобщи Курдов.

" Моето мнение е меродавно с това, което споделяше и Венци Стефанов преди години. В българския шампионат тимовете би трябвало да са 10, с цел да могат тимовете да се завъртат по четири пъти, да играят един против различен. Сега това което сме очевидци, свършва първенецът и ще играем отново на първа шестица и останалите, запитвам останалите защо ще играят ", съобщи Петър Курдов.
Той счита, че би трябвало да се ограничи текучеството на " инцидентно попаднали в България тъмнокожи футболисти, и други недоказали се чужденци ", които съгласно него взимат хляба на нашите футболисти.

" Тези нашите чужденци в България са нискотарифни, множеството са свободни сътрудници, тъй като клубовете не могат да заплащат прехвърляния. Ако се направи едно ограничаване и най-много 10 тима, трима чужденци, в Б група и В група нито един чужденец, с цел да можем да си заздравим нашата футболна система ", изясни още Курдов.

" Щом в град Пловдив няма млади футболисти да излизат от Локомотив, Ботев, Марица и Спартак, значи нещастието е доста огромна, тя не е занапред. 32 години дъвчем едно и също и нищо не случва ", разяснява още той.

" В нашия град завя по този начин един прелестен вятър, имам поради стадионите, които към този момент са факт, нека до в този момент това да беше оправданието и да стартират школите да работят, тъй като там е истината. Нещата за футбол се усъвършенстват лека-полека ", разяснява Курдов.

" Такъв стадион като Пловдив не е обикновено да стои празен с празни трибуни, вместо тук да се играят огромни дербита, даже и на националния тим ", сигнализира някогашният футболист на националния ни отбор.

Вижте цялото изявление във видеото!

Автори Мария Павлова - Кръстева, Васил Кръстев







Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР