"С този лобистки закон, както го наричат дори в самото

...
"С този лобистки закон, както го наричат дори в самото
Коментари Харесай

Лидерът на Воля: Законът за горивата е лобистки, цените рязко ще се повишат

"С този лобистки закон, както го назовават даже в самото съдружно ръководство споделят, че е писан от някоя от огромните централи на огромните компании, които оперират у нас. Този закон е ориентиран към събарянето на дребния и междинния бизнес, в последна сметка и против целия български народ, тъй като ще докара до внезапното повишаване на цените на горивата ".

Така водачът на партия "Воля " Веселин Марешки разяснява в студиото на "Здравей, България " признатия закон за горивата, който разедини "Обединените патриоти ".

Конфликт сред Валери Симеонов и Волен Сидеров

Преди няколко дни от групировката на вицепремиера Валери Симеонов се разграничиха от "Атака " и водача й Волен Сидеров, който по-рано бе съобщил, че съдружните сътрудници – ГЕРБ, НФСВ, Вътрешна македонска революционна организация и Атака са се споразумели по всички противоречиви текстове към поправките в Закона за горивата.

Валери Симеонов назова част от поправките лобистки и упрекна един от вносителите на законопроекта – депутата от Вътрешна македонска революционна организация Емил Димитров–Ревизоро, че измененията ще превизвикат банкрут на по-малките търговци в сектора.

"С този и следващите няколко гафа, които направиха от Вътрешна македонска революционна организация и персонално господин Каракачанов, покориха нови върхове и направиха огромен шлем от гафове”, разяснява Марешки.

По думите му неслучайно "някой се е сетил да прави подобен лобистки закон ".

"Най-вероятно, който е трябвало е платил на който е трябвало за този закон”, сподели Марешки. Той изрази мнение, че не е мъчно да се заловен хората зад това при предпочитание от страна на службите.

Лидерът на "Воля " съобщи, че партията е подкрепила проектозакона, тъй като дребните компании всеки ден им пишат. Бизнесмените "усетили, че той е верният човек " и поискали дружно да се борят против системата.

"Сега би трябвало на хората да им се качат цените на горивата, с цел да видят, че когато някой прави някаква всеотдайност и се бори за техния интерес, би трябвало да се сплотяват към него, а не да поддържат партии, които непрекъснато ги ограбват и вкарват лобистки закони”, сподели Марешки.

Все отново той призна:

"От една страна като огромен в сектора имам полза дребните да бъдат смазани. От друга страна като жител, който желае страната да се развива, желая дребните да ги има, с цел да има конкуренция. За да не ме обвинят в спор на ползи, ние го подкрепихме този закон, тъй като не желаеме да има сив сектор”, акцентира политикът.

Веселин Марешки също давал поръчки на предприемачите, че в случай че на идващите избори неговата партия завоюва и взе участие в ръководството, ще анулира закона за горивата, ще махне парите, които се дават за армията, ще отстрани компанията на заместник-социалния министър Султанка Петрова.

"Султанка е една пионка в системата Каракачанов и Вътрешна македонска революционна организация. В момента във Вътрешна македонска революционна организация се вкарват всички най-тежки и лобистки закони в страната. Вътрешна македонска революционна организация е троянският кон на Движение за права и свободи в така наречен патриотична коалиция. Те ще разбият посредством него така наречен патриоти. Той беше при Бареков, в този момент го пратиха при Волен и Валери, по-късно ще го пернат и пратят при някой друг”, сподели Марешки.

На въпроса дали "Воля " би влезнала в съдружното ръководство на мястото на Вътрешна македонска революционна организация, Марешки бе безапелационен:

"Воля " е доста по-голяма от Вътрешна македонска революционна организация. На всички избори, на които сме се явявали, сме ги побеждавали. Няма по какъв начин да сравняваме”, сподели Марешки.

И добави, че военният министър Красимир Каракачанов първо да се яви на избори, да завоюва, да получи поддръжка на българския народ повече от 1%.

"Защото те повече от 1% не са взимали с изключение на с Бареков”, съобщи той и добави, че партията му няма да замества никой различен.

Парламентът реши за държавното управление на Борисов

Откриха мъртъв охранител в някогашния Партиен дом

За още настоящи вести от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР