С този ход Има такъв народ загубиха инициативата. Така преподавателят

...
С този ход Има такъв народ загубиха инициативата. Така преподавателят
Коментари Харесай

Проф. Галунов: Ако Радев бави връчването на мандата, държи Борисов на власт

" С този ход " ИТН " изгубиха самодейността ". Така преподавателят по политология проф. Тодор Галунов разяснява номинирането на шампионката по шах Антоанета Стефанова за претендент за министър председател на Има Такъв Народ и оповестяването, че незабавно ще върнат мандата за сформиране на държавно управление.

По думите му Слави Трифонов е изпратен в Народното събрание, с цел да влезе в ръководството, а не да връща мандата. Професор Галунов съобщи, че е доста мъчно да се предвижда дали на предварителните избори Има Такъв Народ ще завоюват повече гласове.

Мнението на преподавателят е, че при посочен министър-председател от Има Такъв Народ в този момент на ход е президентът Румен Радев , който няма съображение да бави връчването на мандата. Той акцентира, че в случай че президентът бави връчването на проучвателните мандати, по този начин държи Бойко Борисов по-дълго на власт.

Проф. Галунов уточни, че хронограмата на завъртането на парламентарната рулетка води до извода, че при започване на май този парламент би трябвало да завърши работа:

" Аз не съм уверен, че до тогава ще могат да създадат измененията в Изборния кодекс ".

Прогнозата на проф. Галунов е, че страната отива към нови избори. Той въпреки всичко изрече догадка, че с третия мандат може да има сделка за класическо експертно държавно управление, в което няма да вземат участие представители на политическите сили в Народното събрание. Според него най-логично е президентът да връчи третия изследователски мандат на Българска социалистическа партия.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР