С това завършва процедурата по предсрочното освобождаване на главния прокур.

...
С това завършва процедурата по предсрочното освобождаване на главния прокур.
Коментари Харесай

Атанаска Дишева : В много кратък срок трябва да се реши кой ще поеме функциите на Гешев

С това приключва процедурата по предварителното освобождение на основния прокур. Това сподели в предаването " Още от деня " по Българска национална телевизия членът на Висшия правосъден съвет Атанаска Дишева във връзка новината, че президентът Румен Радев е подписал указа за освождаване от служба на.
Всичко по тематиката: Опитът за атентат против Иван Гешев и желаната му оставка 455
За изпълняващ длъжността няма опция да бъде назначен различен с изключение на прокурор. Аз смятам, че би трябвало да е прокурор от Върховната касационна прокуратура, и би трябвало да е друг от неговите заместници. Част от заместниците на Гешев не престават да стоят твърдо зад него, Сарафов се опълчи, само че и той не би трябвало да бъде, тъй като и двете групи са обременени с мандата,мотивира се тя, съобщи Дишева. 

С оглед на въздействието, което имаше Гешев, не мисля, че ще се яви доброволец да заеме поста, въпреки и краткотрайно, добави тя.

Не може обаче функционалността на основен прокурор да остане неизпълнявана от никого. В доста къс период би трябвало да се дефинира лице, което да извършва тези пълномощия, акцентира членът на Висш съдебен съвет.

Атанаска Дишева уточни, че у нея не е останало чувство за бързане при процедурата във Висшия правосъден съвет за предварителното премахване на Гешев. Тя означи, че доста от нейните сътрудници във Висш съдебен съвет доста бързо са позициите си по проблема.

В отговор на въпрос Дишева сподели, че не се усеща политически подвластна. Факт е обаче, за жалост, че в последния месец има избран синхрон в метода, по който работи Висш съдебен съвет, с избрани политически течения, сподели още тя.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР