. С това предупреждение председателят на Народното събрание и депутат

...
. С това предупреждение председателят на Народното събрание и депутат
Коментари Харесай

Г-жо Караянчева, виждаме какво стана в САЩ, но и в България

. С това предизвестие ръководителят на Народното събрание и народен представител от ГЕРБ Цвета Караянчева се обърна към президента Румен Радев. Смисълът му беше, че не трябва посредством държание да се окуражава и подтиква държание, което може да докара събития като тези в Капитолия – белязани с кръв поради властта.
Ще си разрешава да поправя госпожа Караянчева и не тъй като съм премиера, а тъй като към момента са ми останали някакви нерви. Разликата със Съединени американски щати, г-жо Караянчева, е следната – там има правосъдна система, към момента! И тъй като я има, всеки опит за бунт завършва както и този – Тръмп да въртоли какво бил споделил и по какъв начин не бил подтиквал към принуждение.
Приликата със Съединени американски щати обаче е по-сериозна що се отнася до България – недоволството. Там недоволстват поради неравенството, само че в голяма част през изкривената призма на " ти си ми задължен, тъй като съм бял/черен ". Не че няма учредения, само че има и доста популизъм – тъй като отиваме не на терена на качествата, а на терена на даденостите. Може да си с всевъзможен цвят на кожата и отново да си елементарен, тъп и кух - не е съображение поради кожата да получаваш наготово!
В България недоволството е през друга призма – корупцията. Корупцията, която такива като Вас, г-жо Караянчева, които търпите да ви назовават " елементарна ", ни я обяснявате посредством глупости. Не можело да има видеонаблюдение на броенето на бюлетини, тъй като няма интернет в цяла България?! То и автомагистрали няма в цяла България, само че по една избрана част от Интернет в случай че гледаме и слушаме, ехеее!
Така че, г-жо Караянчева, да ви кажа последно – вие мислите ли, че в случай че тръгне да става като в Съединени американски щати и сте вътре в нашенския Конгрес, дето го знаем като Партиен дом, извън обществото в по-голямата си част ще се възмути и ще отбрани институцията и депутатите? Мислите ли, но почтено? Така, пред себе си отговорете – тъй като пред хората отвън режисурата на някоя партийна конференцийка няма да посмеете. И мислихте ли го в първата седмица на септември или се ослушвахте в Партийния дом да не се наложи да минавате в режим " върви беж "?
В целия свят за народна власт хората са се борили. И тя работи там, където в действителност всички са равни пред закона!
Автор: Ивайло Ачев
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР