С това послание „Каменица“ АД за 11-та поредна година отправя

...
С това послание „Каменица“ АД за 11-та поредна година отправя
Коментари Харесай

„НЕ ОБРЪЩАЙ ВОЛАНА В КОЛЕЛО НА КЪСМЕТА“

С това обръщение „ Каменица “ АД за 11-та поредна година насочва апел към всички водачи за отговорно и рационално шофиране на пътя посредством акцията „ Алкохолът е неприятен водач “. Защото в случай че си позволим да седнем зад кормилото след приложимост на алкохол, излагаме на голям риск освен своя живот, само че и живота на всички към нас.

Тревожни са обстоятелствата, че от началото на годината над 10 000 водачи са хванати да карат под въздействието на алкохол и над 4000 са прекратените регистрации на пътни транспортни средства на притежатели, управлявали с централизация на алкохол в кръвта над 0,5 промила. Колкото и да си мислим, че 0,5 промила е незначително количество алкохол, те в действителност могат да окажат пагубно влияние върху държанието и времето за реакции на водачите. Затова никакво количество алкохол не е възможно зад кормилото. Повече за това по какъв начин в действителност алкохолът въздейства на реакциите ни и по какъв начин усещането ни се трансформира, можете да разберете този уикенд сред 11 и 17 ч. в Paradise Mall в София, където ще можете да пробвате „ алкохолни очила “, симулиращи количество алкохол в кръвта.

Тази година в границите на акцията са създадени специфични стикери „ Не Карам Пил “ и към този момент над 4000 са водачите в София, които са се сдобили със стикер за кола, като задачата е тази численост да се усили неведнъж, с цел да има повече посланици на акцията и най-много повече осъзнатост за казуса измежду младите и по-опитните водачи, само че и измежду всички участници в придвижването на пътя.



Добрата вест е, че от началото на акцията през 2008 година до в този момент произшествията след приложимост на алкохол са намалели на половина, само че от „ Каменица “ АД споделят, че проблем към момента има и напъните би трябвало да продължат даже още по-усилено. Недопустимо е да се губят човешки животи, заради не осъзнаването на риска от шофирането в нетрезво положение. Сядайки зад кормилото пил, човек залага всичко, което има и рискува да го загуби, по тази причина не трябва да обръщаме кормилото в колело на шанса.

„ Алкохолът е неприятен водач “, безапелационни са от „ Каменица “ АД “ и главните сътрудници в акцията: Министерството на вътрешните работи, Български червен кръст и посолство на Кралство Белгия в България. Всяка година като част от акцията „ Каменица “ АД организира национално представително онлайн изследване. Интересен факт от резултатите от тази година е, че всред допитаните над 1100 индивида, над 95% от тях са показали, че не одобряват за възможно шофирането в нетрезво положение, само че все пак 59% от хората, които са дали отговор, че „ по-скоро не “ считат за възможно, са карали след консумация на алкохол. В същото време съвсем 50% декларират, че не биха спрели собствен непосредствен да кара в нетрезво положение, тъй като това е въпрос на персонална отговорност. Около 15% от интервюираните одобряват, че нищо не може да окаже въздействие на водачите да не карат пили. 41% имат вяра обаче, че по-категорични реакции от страна на пасажерите биха довели до доста понижаване на пътните произшествия след приложимост на алкохол.



Едно е ясно – имаме потребност да приказваме непрекъснато и намерено за казуса и да не позволяваме шофиране след консумация на алкохол. Повече за акцията „ Алкохолът е неприятен водач “ можете да разберете на страницата на акцията в обществените мрежи: https://www.facebook.com/alcoholbaddriver.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР