С това, което се случва с нашата икономика и с

...
С това, което се случва с нашата икономика и с
Коментари Харесай

Тръмп предрича нова Голяма депресия в САЩ

" С това, което се случва с нашата стопанска система и с направените оферти за най-голямото и най-глупавото нарастване на налозите в историята на Съединени американски щати, Джо Байдън ще остане в историята като Хърбърт Хувър (президент на Съединени американски щати в интервала 1929-1933 г.) на модерната ера. Ще имаме огромна меланхолия, доста по-голяма и по-мощна от тази през 1929 г. Като доказателство, банките към този момент стартират да се срутват!!! ", написа някогашният президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп в обществената си мрежа Truth Social.

Голямата меланхолия е световна икономическа рецесия, която стартира на 24 октомври 1929 година със срутва на фондовия пазар в Съединените щати, и продължава до 1939 година Индустриалните градове са най-тежко наранени, строителството е съвсем изцяло прекратено, цените на селскостопанските артикули падат внезапно, а всеобщата безработица опустошава страната.

Министерството на финансовата отбрана на Калифорния обяви в петък банкрута на 16-ата по величина банка в САЩ - Silicon Valley Bank. Тя обслужваше най-вече чиновници от високотехнологичния бранш и компании, финансирани с рисков капитал, в това число някои от най-утвърдените марки в промишлеността. CNN заяви, че това е най-големият банков банкрут в Съединени американски щати от финансовата рецесия през 2008 година насам.

Междувременно 

Американският президент Джо Байдън даде обещание да потърси отговорност от тези, които са " виновни за тази неразбория " и да продължи да упорства за по-строги регулации и по-силен контрол върху по-големите банки, " с цел да не сме още веднъж в това състояние ".

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР