С това, което се случва пред кабинетите, общо взето не

...
С това, което се случва пред кабинетите, общо взето не
Коментари Харесай

Д-р Гергана Николова: В момента има от всичко по много – грип, скарлатина, варицела и ковид

„ С това, което се случва пред кабинетите, общо взето не мога да съм спокойна. Миналата седмица имаше поток от заболели. В момента има от всичко по доста – има грип, има скарлатина, има варицела, има малко коронавирус “, съобщи в предаването „ Денят стартира “ по Българска национална телевизия доктор Гергана Николова.

„ 2 години ние живяхме по метод, който възпрепятстваше всички въздушно-капкови инфеккции. Всичко, което можеше да се съобщи, беше лимитирано по този метод, тъй като спазвахме отдалеченост, носехме маски, не се събирахме на закрито и това влияеше освен във връзка с предпазването от коронавирус, само че и от всички останали инфекции “, сподели още доктор Николова.

„ Скарлатината е заболяване, което е типично за есенно-зимния сезон, само че в този момент се измести малко покъм пролетта. Отново поради това, че ограниченията малко трансформираха протичането като желано време. Най-често боледуват деца сред 2 и 10-годишна възраст, това е въздушно-капкова зараза. За скарлатината няма ваксина и можеш да се разболееш още веднъж, могат да се увредят други органи и системи, лекува се с антибиотик “, изясни доктор Николова.

Тя разясни, че всяко едно инфекциозно заболяване първоначално протича с висока температура и болки в гърлото.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР