С точки и алинеи секретарят на Радев Димитър Стоянов брани

...
С точки и алинеи секретарят на Радев Димитър Стоянов брани
Коментари Харесай

Секретарят на Радев: С нефелни мотиви Денков иска смяната на шефа на ДАНС

С точки и алинеи секретарят на Радев Димитър Стоянов брани ревниво шефа на ДАНС Пламен Тончев. Той дефинира като " нефелни " претекстовете на премиера акад. Николай Денков, с които той изиска предварителното му освобождение, само че по този начин и не сподели по какъв начин при обстановка на две войни държавно управление и служби ще работят взаимно при липса на доверие.

Съветниците, които поучават министър-председателя Денков очевидно са мощно неподготвени. Няма съображение да желае оставката на шефа на ДАНС с претекстовете, които е изложил министър председателят, съобщи в студиото на Нова ТВ Стоянов.

Според закона шефът на ДАНС се освобождава с декрет на президента по предложение на Министерски съвет. От Президентството обаче отхвърлят да го създадат.

На това държавно управление всички други са му отговорни - виждат виновността в ЦИК, в президента, в Народното събрание, само че не и личната си виновност. Защо не освободят зам.-министъра на електронното ръководство? Той е повода на първи тур на локалните избори да няма машинно гласоподаване. Ако водеше хипотетично Хекимян (кандидатът на ГЕРБ за кмет на София, бел. ред.), щяха ли да одобряват ПП-ДБ-Спаси София тази обстановка? Как да бъде освободен ръководителят на ДАНС за това, че не е направил надзор над собствен заместител? Физически не е бил в България. В закона ясно е записано, че когато ръководителят отсъства, неговият заместител поема функционалностите му. Спазени са всички правила, безапелационен бе Стоянов.
Той посочи също, че в закона на ДАНС ясно е записано, че ръководителят на ДАНС има 5-годишен мандат. Според Стоянов не шефът на ДАНС е основал съмнение в изборния развой 24 часа преди вота, а зам.-министъра. И не вижда аргумент да освободят шефа на ДАНС, който си е приключил работата по закон, вместо министъра, който е нарушил разпоредбите, уточни още президентският секретар.

Димитър Стоянов обаче по този начин и не сподели дали има диалози сред " Дондуков " 1 и " Дондуков 2 " за консенсусна фигура, която да има доверието и на двете страни. Междувременно подметна в ефира за дейностите на службите, изгонили съветски дипломати, макар че въпросите са разнообразни и действително несравними.

" Ако имаше съображение (Пламен) Тончев да освободи заместника си, щеше да го направи ", счита Димитър Стоянов.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР