С типичните си британски червени телефонни кабини, с пъбове, предлагащи

...
С типичните си британски червени телефонни кабини, с пъбове, предлагащи
Коментари Харесай

В Гибралтар Брекзит поражда опасения за най-лошото

С типичните си английски червени телефонни кабини, с пъбове, предлагащи обичайните " риба и пържени картофки " и с безмитните си артикули английският анклав Гибралтар, намиращ се в южната част на Иберийския полуостров, притегля тълпи от туристи. Но докога?

Съществува риск свободното напредване на пасажери, които за момента минават гладко границата, отделяща анклава от Испания, да бъде прекратено с напускането на Англия на единния пазар на Европейския съюз на 31 декември.

Точно това безпокои търговците на " Мейн стрийт ", основния пешеходен бул. на Гибралтар със своите здания с фасади, покрити с португалски керамични плочки, старомодните си кепенци и балконите от ковано желязо: бизнесът им може да пострада от засиления надзор, какъвто ще бъде въведен на новата граница сред Обединеното кралство и Европейския съюз.

" Смятам, че това ще демотивира хората да посещават Гибралтар ", счита 41-годишният бижутер Прем Махтани, чието семейство държи четири магазина, подвластни от туризма в Гибралтар.

Наред с хазарта и банковите преводи в офшорни сметки, туризмът е един от стълбовете на стопанската система на Гибралтар, анклав с 34 000 поданици, оспорван от Испания, и който е един от най-проспериращите региони в Европа.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР