С тези си ходове партията на Слави Трифонов обслужи задкулисието,

...
С тези си ходове партията на Слави Трифонов обслужи задкулисието,
Коментари Харесай

Цветан Василев: Бойко Борисов е минало, България не е готова за еврото

С тези си ходове партията на Слави Трифонов обслужи задкулисието, отмести фокуса от най-важните проблеми на дневния ред на обществото и ги подмени с полемики във връзка с качествата на министър председатели, кандидат-премиери и прочие и прочие. Това, че ГЕРБ може да победи на идващите предварителни парламентарни избори обаче не значи, че ГЕРБ ще се върне във властта. За мен ГЕРБ е жертван на политическа изолираност, а Бойко Борисов е минало, безапелационен е Василев.

Аз не считам, че Кирил Петков и Асен Василев ще имат време да образуват нов политически план до идващите изключителни избори, което не значи, че няма да опитат в това време. Смятам, че в случай че тръгнат в тази посока, сигурно няма да е стъпка към присъединение към „ Да, България “. По-скоро би бил политически план с център президента и евентуално ще цели да отнеме огромната част от гласовете на гласоподавателите на Слави Трифонов. Моята прогноза е още веднъж състояние „ цугцванг “ след идващите парламентарни избори, в случай че не се стигне до някакъв безусловно непонятен компромис, който в една или друга тенденция може да провокира и нови улични митинги.

Големият проблем не е в неналичието на непрекъснато държавно управление, а в неналичието на работещ парламент, тъй като в работещия парламент са кодирани избрани доста значими процеси, които би трябвало да настъпят, резултиращи в промени на закони, които да доведат до махане на мафията и задкулисието най-много от правосъдната система. Мисля, че от партията на Слави Трифонов ще има огромен отлив, не бих желал да се наемам с съответни числови измерения, тъй като това не би било съществено, само че считам, че те първо няма да бъдат първа политическа мощ и второ ще имат резултат под 20%. Поради тази причина тези, които се усещат разочаровани и подведени естествено ще търсят нов политически индивид. Но аз нямам доверие, че преобладаващата част ще се насочат непосредствено към „ Да, България “ или групировката на Мая Манолова, Николай Хаджигенов и Татяна Дончева. Затова считам, че има място за нов политически план в центъра с блестящо изразени водачи, такива каквито се стартират сега като Кирил Петков и Асен Василев.

Влизането в еврозоната за мен е преекспонирано. То се стартира поради контрола върху банките. Европейска централна банка непосредствено можела да рефинансира банките при положение на потребност. Аз мисля че макроикономически България не е готова за влизане в еврозоната. Освен това съм уверен, че огромна част от банките също не са подготвени, разяснява Василев против който продължава делото „ КТБ “, по което от ден на ден проличават несъстоятелните пояснения на основните очевидци.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР