С тези думи завърши представянето на Отчета на Кмета на

...
С тези думи завърши представянето на Отчета на Кмета на
Коментари Харесай

Желанието за по-добър живот на казанлъчани е нашата движеща сила

С тези думи приключи представянето на Отчета на Кмета на Община Казанлък Галина Стоянова довечера в препълнената Зала на Културно-информационния център на ул. “Искра “№4, където тя регистрира работата на нейния екип през втората година на втория си мандат, 2016 – 2017г. Пред жителите в Залата Галина Стоянова благодари на казанлъчани за тяхното схващане, високи условия и човешки взаимоотношения и увери, че продължава напред: „ Наясно сме, че още веднъж ще има съществени провокации, само че самоуверено мога да заявя, че ги чакаме. “, сподели тя.
Като сбъдната фантазия в доклада на Кмета присъстваше откриването на Технически лицей – Казанлък при ТУ – София. Галина Стоянова получи приветствията на Академичния съвет на ТУ – София и управлението на Техническия лицей – Казанлък, поднесени персонално от доц.Пламен Угринов. Началото на академичната година, сложено на 23 октомври, 2017г. одобри първите 80 студенти, само че още 40 не са съумели да се запишат в точния момент, което демонстрира огромния интерес към образователното заведение. Според Стоянова, смисъла на значимото събитие, резултат на поредните старания на няколко градоначалници, бизнеса и авторитетни персони в публичния живот на България, нейните съграждани ще правят оценка занапред във времето.
Следвайки праволинейно целта «Образование», месец по-рано, на 12-ти септември, 2017г. в Града на розите бе открит единственият по рода си в страната Национален център по природо-математически науки, в който ще развиват познанията си деца от цяла България. За построяването на националния център Държавата обезпечи над 1 млн. лв., а за укрепващи действия на постройката Общината вложи в допълнение повече от 350 хиляди лв. от своя бюджет.
Успешната реализация на задачата за изцяло възобновяване на просветителната инфраструктура на територията на общината е близо. След осъществените и стартирани реконструкции през 2017г., следва ремонт на едвам 3 детски заведения, с цел да станат факт изцяло осъвременените детски ясли, градини и учебни заведения. Само преди дни Община Казанлък получи утвърждение от Управляващия орган на Министерството на районното развиване и благоустройство за 100%-во безплатно финансиране, в продължение на услугата за достъп на всяко дете до качествени грижи и услуги, в размер на 530 000лв. и едвам 1 800лв. общинско съфинансиране. Приключва използването на ограничения за енергийна успеваемост в Дневна детска ясла № 8 „ Васил Левски “. Договорът по план „ Обновяване на просветителната инфраструктура в община Казанлък “, за безплатна финансова помощ бе подписан при започване на октомври на обща стойност 9 504 532,06лв. По него се планува за 26 месеца да бъдат осъществени главен ремонт, внедряване на ограничения за енергийна успеваемост и облагородяване на дворните пространства на ДГ № 1, ДГ № 11 и филиал на ДГ № 15 в ж.к. „ Изток “, както и на главните учебни заведения в градовете Крън и Шипка и селата Хаджидимитрово, Овощник и Ръжена.

Предстои да стартира работата и по план с планирана стойност на строителството 1 133 739,468 лева „ Внедряване на ограничения за енергийна успеваемост на СУ „ Екзарх Антим I “, за което договорът към този момент е подписан.
Жителите на ж.к. “Изток “ са очевидци на свършеното до тук по огромния план „ Обновяване на градската среда в град Казанлък. Договорът за безплатна финансова помощ бе подписан в края на 2016г. на стойност 5 655 048, 59 лева Работи се по реконструкцията и рехабилитацията на 4 огромни квартални улици: „ Капитан Петко Войвода “; „ Сент Ерблен “, „ Верия “; „ Кремона “, възобновяване на 2 междублокови пространства в зоните на блокове № 19, 20, 21, 22, 23 и 26, нови тротоари и улично осветяване.
На правилото на равнопоставеност и през 2017-та са заделени средства и за по-уредения ж.к. “Васил Левски “ в западната част на града. Бе построено ново междублоково пространство, със зони за отдих и игра на децата и съседен паркинг на обща стойност към 300 000лв.
Извършената реорганизация на улици в гр. Казанлък, обитаемоте места и общинската пътна мрежа през 2017 година е на обща стойност 2 507 593,68 лева с Данък добавена стойност. За град Казанлък - 1 392 241,10 лева, за обитаемоте места - 615 352,58 лева С разпореждане на Министерски съвет бяха отпуснати в допълнение един път 500 000,00 лева и още един път – за облагородяване на централните елементи на град Шипка 150 000лв., а единствено преди дни – други 400 000лв.
За поредна година Община Казанлък продължи финансирането на фамилни двойки, кандидатствали по процедурата за подкрепяне на асистирана репродукция за фамилии по метода „ Ин витро”. През 2017г. са подкрепени 11 фамилни двойки с общата сума от 20 000 лева
За втори следващ път Община Казанлък подкрепя годишно лекари-специализанти в МБАЛ „ Д-р Христо Стамболски “. От оптималната сума за един специализант (в размер на 3 000лв.) се възползваха четирима млади лекари в областите „ Акушерство и гинекология”, „ Гастроентерология “ и „ Ендокринология и заболявания на обмяната “.
Като триумф за шестгодишния труд на Община Казанлък Кметът Галина Стоянова уточни изработването на четири стратегически значими устройствени проекта, по които ще могат да работят екипите и след края на този кметски мандат: Общ организационен проект на град Казанлък, Общ организационен проект на Долината на тракийските царе, Интегриран проект за градско възобновяване и развиване и Общия организационен проект на община Казанлък.
Общият организационен проект на община Казанлък, признат през октомври 2017г. дава действителната опция да се предложи съответен актуален модел за развиване на територията, с която се вкарват всички нужни правила и нормативи за устройство на територията. От 265 общини в страната единствено 12 могат да се похвалят с признат Общ устройствен план.
Като два нови, големи прозорци към Света за Казанлък през 2017 Галина Стоняова уточни двете побратимявания през годината: През месец май в Сеул Метрополитен, Южна Корея Община Казанлък подписа Меморандум за съдействие в региона на културата, стопанската система и туризма с регион Джунанг-гу, Сеул. На 26 септември 2017 година Кметът на Община Казанлък подписа Споразумение за съдействие с гр. Блида, Алжир.
„ Положихме в действителност съществени старания, които обаче, без никакво подозрение, си костваха, тъй като са в изгода за всички казанлъчани. “, оцени работата на своя екип Кметът на Казанлък Галина Стоянова на финала на своя Отчет за 2016 – 2017г. „ Оттук нататък следва още повече работа. Няма да се задоволим единствено с настоящите си достижения. “, даде обещание тя на своите съграждани и уточни като основни цели за 2018г. възстановяване на инфраструктурата и на бизнес климата в общината.
Нестандартен избор за начало на вечерта направи Галина Стоянова със стихове от „ Думи без значение “ и поетично рамкира финала на срещата с римите от новата стихосбирка „ Дом напразно “ на Димитър Кабаков, шеф на Общински спектакъл „ Любомир Кабакчиев “ и стихотворението “Катарзис “.
Представените резултати бяха признати доста положително от присъстващите, с благодарности за сполучливата взаимна работа от ръководителя на Общинския съвет – Казанлък Николай Златанов, от Омбудсмана на Казанлък Гинка Щерева, разнообразни институции, елементарни жители за свършеното, за отношението и реакцията. Преди всички прозвуча Благодарствен адрес към Кмета на Казанлък от Старозагорската епархия и казанлъшката духовна околия с думи на благословия.

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР