С тези думи министърът на отбраната Стефан Янев отрече да

...
С тези думи министърът на отбраната Стефан Янев отрече да
Коментари Харесай

Стефан Янев: Никой от НАТО не ни казва какво да правим

С тези думи министърът на защитата Стефан Янев отхвърли да има напрежение сред него и премиера Кирил Петков по отношение на поста в обществената мрежа Facebook, че няма потребност от увеличение на контингента на алианса у нас. Янев бе безапелационен, че няма нито напрежение, нито разминаване сред позицията му и тази на кабинета.

По думите на министъра казусът идва от интерпретацията и то изключително в медиите, само че и в обществото има фундаментален проблем в публичното схващане.

Според него въобще не се постанова коментар по въпроса ще бъдат ли разполагани сили на Алианса у нас, защото няма нито сложено такова искане, нито има решение на българското държавно управление.

Министър Стефан Яне обаче счита, че страната ни е пасивна във формата си на другарство на равнище НАТО и би трябвало да бъде деен и пълноправен член.

Припомняме, че ген. Тод Уолтърс, върховен военачалник на НАТО, загатна в изявление, че алиансът би трябвало да откри военно наличие в България и Румъния след скупчването на съветски войски покрай границата с Украйна

Бившият длъжностен министър, в този момент боен министър, Стефан Янев изрази позиция в персоналния си профил във Facebook, че няма потребност от увеличение на контингента на алианса у нас.

Позицията му провокира необятен отзив, като бе представена и от формалния профил на съветското посолство в обществената мрежа, а в следствие откри резонанс и Народното събрание, където от „ Демократична България “ желаеха Янев да изясни думите си.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР