С тези думи министър-председателят акад. Николай Денков коментира актуалната ситуация

...
С тези думи министър-председателят акад. Николай Денков коментира актуалната ситуация
Коментари Харесай

Задължение на съдебната власт е да осигури доверие в своите действия

С тези думи министър-председателят акад. Николай Денков разяснява настоящата обстановка в правосъдната система пред публицисти в Пампорово.

Според премиера Висш съдебен съвет би трябвало да избере най-качествените хора – както във връзка с експертиза, по този начин и във връзка с морални качества. „ Дали го е направила, не се ангажирам да преценява “, означи акад. Денков. Той беше безапелационен, че нито изпълнителната, нито законодателната власт би трябвало да излизат отвън пълномощията си. Решенията се взимат от Висш съдебен съвет.
От друга страна обаче всяка политическа партия, в това число и президентът, имат право да изразят мнението си по тематиката.

„ България би трябвало да бъде поредна в позициите си “, уточни министър председателят във връзка взаимното възлагане на поръчки за муниции на Европейската организация за защита по отношение на войната в Украйна.

„ Трябва да изпълняваме решенията, взети от Народното събрание, и да помогнем на Украйна, която е нападната от прилежаща страна и която се пробва да възвърне териториалната си целокупност “, съобщи той. По думите му тази огромна човешка...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР