С тези думи адв. Михаил Екимджиев коментира пред Фрог нюз

...
С тези думи адв. Михаил Екимджиев коментира пред Фрог нюз
Коментари Харесай

Адв. Екимджиев за Фрог: За пореден път Гешев демонстрира лакейство към Борисов. Махленско и провинциално! ...

С тези думи адв. Михаил Екимджиев разяснява пред Фрог нюз новината за петорната експертиза, съгласно която фотографиите с кюлчетата и пачките от спалнята на някогашния министър-председател са монтаж. Тя бе обявена от един… евродепутат, и то не български. Въпросният Томаш Здечовски бе част от задача на Европейския парламент през април, която посети България точно поради следствието на някогашния министър председател.

Ето какво още сподели адв. Екимджиев:

Вчера една вест се стовари с гръм и тропот – фотосите с кюлчетата и пачките в спалнята на Борисов били подправени. Какъв е коментарът ви за въпросната петорна експертиза, която оневинява някогашния министър председател?

Как да разясня тази експертиза, откакто основният прокурор Иван Гешев даже не е благоволил да я разгласява? Просто би трябвало да я разгласява, с цел да забележим посредством наши специалисти и експерти какъв способ е употребен и до каква степен е благонадежден, тъй като всички ние – юристите, които работим в региона на наказателното право – знаем какъв брой са подвластни специалистите от прокуратурата. Там работят хора, на които се заплаща за такива експертизи и неведнъж дават изводи, преференциални на този, който им заплаща. В случая на прокуратурата. Та, значимо е кой е направил експертизата, дали той е благонадежден като специалист, какъв способ е употребен и така нататък Това е първото равнище на преценка, тъй като без да имаме опция да създадем същата параленост с видеомателиала, не бихме могли да разясняваме в елементи дали тези изводи са правилни, само че най-малко методите могат да бъдат тествани.

Що за странна акция е това? Как по този начин тази вест пристигна от евродепутат в случай, че тук, в България, никой не знаеше за тази петорна експертиза?

Питайте Гешев. Очевидно това е някакъв доста скърпен PR. И тук се показва като мнение на Европейския парламент. Това е въпросът за 1 милион за Гешев – по какъв начин тази информация се оказва в евродепутат, а не се огласява пред българската общност и пред българския парламент. И за какво по-късно подправено се показва като мнение на Европейския парламент, а не на някакъв наемник там?

Можем ли да разчитаме това като поредна проява на това, че Иван Гешев към момента е недостижим и може да си прави каквото си изиска?

Разбира се, за следващ път Гешев показва угодничество във връзка с Бойко Борисов. Вярно, че е недостижим. Но помним, когато основният прокурор се обръщаше с „ шефе “ към експремиера в оня записан диалог сред него и Сотир Цацаров. Същият слугинаж е и в този момент. За мен главното е не за какво информацията за въпросната петорна експертиза се е оказала в Европарламента, а за какво Гешев и прокуратурата не осведомят обществеността навреме, макар че дадоха обещание. Те разгласиха данни за СРС-та, което е закононарушение, до момента в който публикуването на експертизи не е закононарушение. Сега Иван Гешев евентуално ще каже, че наблюдаващият прокурор не му разрешава да разгласява. Просто извънредно махленско и провинциално. Живеем в кочина!

Интервю на Веселка Иванова
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР