С тез маски сега не можем да се познаем“, обясниха

...
С тез маски сега не можем да се познаем“, обясниха
Коментари Харесай

Как мъж гласува с личната карта на съпругата си? Бил с маска, жена му също е с къса коса

„ С тез маски в този момент не можем да се познаем “, обясниха от секцията където дал своя вот мъжът. В Коньово го знаят с прякора Бау-бау
Георги Георгиев от село Коньово пристигна в съда в Нова Загора за разпит пред арбитър. Вчера той влезе в новините, откакто на балотажа гласоподава два пъти - с персоналната си карта и с тази на жена си. Заради това той беше задържан, предава БНР.

Георгиев е прочут в селото с прякора Бау-бау. На влизане в постройката на съда през днешния ден отхвърли да разяснява дейностите си. Преди това негови родственици и съседи разясниха, че той е безпаричен с доста деца и не позволиха, че е взел пари, с цел да упражни двойния избор. Според съселяните на Георги той изхранва фамилията си с работа в чужбина и със земеделска работа по частни парцели в Коньово и в близките села.

Срещу Георги към този момент е формирано досъдебно произвеждане.

В изборния ден, откакто РИК оповести новината за двойния избор, ръководителят на изборната комисия в село Коньово Герган Дангов дефинира случая като „ безразсъден случай “.

„ Не се е обърнало внимание сега, в който влиза. Оставя персоналната карта, дамата, която ревизира по лист, обърнала внимание, той към този момент влезнал и дал своя вот. Аз персонално сега не съм участвал и не съм осведомен на 100% по какъв начин тъкмо са се случили нещата “.

На въпроса по какъв начин не са съумели да схванат, че мъжът гласоподава с персоналната карта на жена, Дангов и хора от комисията разясниха:

„ С маската изглеждате по друг метод. Съпругата му също е с къса коса. Просто неразбирателство. Не е обърнато внимание на момента “. „ С тез маски в този момент не можем да се познаем. Може би е станала някаква неточност, не мога да ви кажа “.

Заради случая изборният ден в тази секция не беше преустановяван, само че всички от секционната изборна комисия бяха разпитани от полицията. От РИК оповестиха, че са създали инспекции в близките села за сходни практики, само че такива не са открити. Вторият избор на задържания обаче беше зачетен, тъй като не е ясно коя бюлетина е пуснал.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР