С тежко сърце и след дълги размисли аз реших, че

...
С тежко сърце и след дълги размисли аз реших, че
Коментари Харесай

Обиден Йозил напуска националния отбор на Германия

„ С тежко сърце и след дълги размишления аз взех решение, че повече няма да играя в немския народен тим, до момента в който чувствам расизъм и пренебрежение. " С тези думи в просторно писмо до медиите и почитателите полузащитникът на „ Арсенал " Месут Йозил най-сетне внесе изясненост в бъдещето си след неуспеха на Бундестима на международното в Русия.

Халфът стачкува против опитите му неговата и на съотборника му в националния Илкай Гюндоган фотография с президента на Турция Ердоган да бъде изкарана основна причина за това, че Германия не съумя да излезе от предварителната група за първи път в историята.

Йозил упреква съответно президента на Германския футболен съюз Райнхард Гриндел, съобщи „ 24 часа ”. „ В неговите очи и в очите на неговите съдружници аз съм немец, когато побеждаваме и турчин, когато губим ”, написа футболистът в писмото си.

Той изяснява, че от него се е отдръпнал е един от спонсорите му - Adidas, който е спонсор и на ГФС и националния тим.

„ Аз постоянно се раздавах оптимално за сътрудниците си, треньорите и всички германци. Но до момента в който висши чиновници от ГФС се отнасят по този начин към мен и демонстрират пренебрежение към моите турски корени, като ме трансформират в оръжие на своята агитация, аз споделям: Стига! Аз не играя футбол за това. Няма да остана със скръстени ръце. Расизмът не би трябвало да бъде търпян ”, приключва писмото си Месут Йозил.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР