С тежки думи премиерът Бойко Борисов даде старт на днешното

...
С тежки думи премиерът Бойко Борисов даде старт на днешното
Коментари Харесай

БОРИСОВ ВБЕСЕН ИЗРЕЧЕ ТЕЖКИ ДУМИ В МС ПО ПОВОД ТРАГЕДИЯТА В СВОГЕ: Няма да има нито закрила, нито пощада за никого!

С тежки думи министър председателят Бойко Борисов даде старт на днешното съвещание в Министерския съвет. Повод за острата му реакция бе обвиняването от стана на лидерката на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, че точно държавното управление на Борисов е отговорно и отговорно за адската автобусна злополука край Своге, при която починаха 17 души.

В началото на съвещанието, министър председателят изрече съболезнования към околните на починалите 17 души в трагичния случай. Той похвали работата на лекарите, и на полицията, и на пожарната, които са работили в синхрон и създали всичко по силите си, с цел да окажат помощ на ранените в злопоучната събота.

„ Към никого няма да има нито протекция, нито прошка “, отсече министър председателят.

„ Ясно са контролирани процесите в страната “, добави той. „ Много ясно са отрегулирани всички процеси в страната - състезания, строителен контрол, приемателни комисии. Всяко длъжностно лице, което не си е свършило работата, ще бъде подведено под правосъдна отговорност и ще му бъде поискана политическа отговорност “, закани се Борисов.

Той прикани опозицията да изчака и да се въздържа от обвинявания няколко дни, до момента в който текат инспекциите. „ Въпрос на дни е да се създадат експертизите. Призовавам опозицията да изчака няколко дни, до момента в който текат инспекциите, както постоянно в никакъв случай никой не сме пожали. До там докъдето е виновността, до там ще се носи отговорността “, даде обещание министър председателят.

Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР