С тегло от 46 000 тона и дължина 263,6 метра

...
С тегло от 46 000 тона и дължина 263,6 метра
Коментари Харесай

Китайците построиха уникален мост, за да не пречи на движението на влаковете ВИДЕО

С тегло от 46 000 тона и дължина 263,6 метра мостът, пресичащ няколко железопътни линии, се трансформира в най-тежкият и дълъг в своята категория. Това е първият международен връх.

Конструкцията се състои от две обособени елементи, инсталирани върху цилиндрични опори, които от своя страна се въртят по сферични оси с диаметър 6,5 метра всяка. Този размер също е международен връх в строителството!

На 30 юли и двете страни на моста станаха едно цяло, завъртайки се под ъгъл от 52,4 градуса единствено за 68 минути. Преди това и двата моста са построени паралелно с железопътните линии, с цел да се избегнат разнообразни произшествия и да се сведе до най-малко вероятното прекъсване на влаковете по маршрута Пекин - Гуанджоу.

Заслужава да се означи, че това не е първият мост в Китай, издигнат по такава технология. Даденото решение е помогнало да се избегнат редица проблеми, свързани с околната среда, трафика, а също по този начин да понижи времето, належащо за довеждане докрай на построяването и въвеждането в употреба.

Превод и редакция: БЛИЦ

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР