С течение на времето все по-малко продукти достигат до нас

...
С течение на времето все по-малко продукти достигат до нас
Коментари Харесай

Рецепта за лесно и бързо домашно кисело мляко без квас

С течение на времето все по-малко артикули доближават до нас в истинската си форма, а киселото мляко е едно от тях. Как да си приготвим сами кисело мляко е известно още от древни времена, защото това е един от методите за опазване на скъпите съставки в млякото. Сега е елементарно да си купите всевъзможни видове от магазините, само че няма да знаете какво има в тях, а да си направите сами не е чак толкоз комплицирано.

Редакционната ни колегия ще опише процеса на подготвяне без нужда от мая, единствено прясно мляко и сметана, което е най- лесния вид

Използването на кисело мляко е огромно от всички! Не инцидентно го наричат здравословен балсам. След научни изследване стана ясно за целия свят. Такъв хранителен артикул е изключително потребен за тези, които страдат от стомашно-чревни болести, диета, хипертония. Възстановяването на чревната микрофлора също ще бъде прелестен бонус.

Съставките

прясно мляко 800 мл

заквасена сметана 2 супени лъжици

 

Подготовка

Изсипете млякото в дълбока тенджера и го сложете да заври. След това оставете да се охлади до температура, малко по-висока от стайната (около 30 градуса).
Добавете заквасена сметана към млякото и разбъркайте добре. Покрийте тенджерата с забрадка и поставете на топло място за един ден.

То може да се употребява за разнообразни цели, а най-лесният метод е просто да си го хапнете. Също по този начин може да го добавите към разнообразни сладкиши и кексове, усетът им ще предобие напълно друг усет

Този потребен артикул може да съставлява интерес за вашите другари – споделете публикацията с тях!


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР