С течение на времето възприемането на възрастта варира значително. Ако

...
С течение на времето възприемането на възрастта варира значително. Ако
Коментари Харесай

5 причини защо някои на 50 изглеждат като жени, а други като „баби“

С течение на времето възприемането на възрастта варира доста. Ако по времето на Иван Вазов жена на 38 години се е наричала остаряла жена, в актуалния свят мнозина 50-годишни дами наподобяват по този начин, че не престават да ги назовават девойки. Защо някои дами на 50 години наподобяват ужасно и водят деен метод на живот, до момента в който други наподобяват съвсем като възрастни дами?

Отношение към модата

Истинските дами се интересуват от мода, макар възрастта си. Разбира се, на 50+ не би трябвало да гоните трендовете и незабавно да си купувате съвременни облекла, само че въпреки всичко би трябвало да следвате общите трендове.

Нашите дами са привикнали да пестят за себе си. Наистина на 50-годишна възраст мнозина дами имат деца, които са възрастни и е време да стартират да глезят себе си.

Но не трябва да се хвърляте в другата прекаленост и да обличате юношески облекла. Това няма да ви добави младост, в противен случай, ще изглеждате още по-възрастни.

Прическа

 

Често дамите, откакто са си харесали някоя сполучлива прическа на 30, не я сменят с десетилетия. Това по принцип е неверен метод. С възрастта формата на лицето се трансформира, появяват се и други промени във външния тип. Следователно, прическата би трябвало от време на време да се сменя.

Има и друга категория дами, които въобще не се тормозят за прическата си, събират косата в конска опашка или кок, не употребяват багра за коса. Този метод към личната си визия прави една дама по-възрастна.

Обувки

С възрастта мнозина имат проблеми с краката – ставите стартират да болят и на палците на краката се появяват „ кокалчета “. Носенето на елегантни обувки с токчета става мъчно. Но това не е причина да се носят чехли и Ugg ботуши. Можете да си подберете елегантни обувки с невисок постоянен ток.

Грим

Гримът може да направи лицето по-изразително и витално, пък може и да добави едни 10 години към действителната възраст. Факт е, че гримът за лице, което има промени, свързани с възрастта, се извършва малко по-различно, в сравнение с за младо лице.

Например, потреблението на компактна пудра акцентира всичко, даже и най-малките бръчки. Затова си коства да употребявате течни тониращи артикули и пудра на прахуляк.

Отношение към живота

Ако една жена непрекъснато се оплаква, няма занимания, с изключение на да събира злословия за съседите и известните персони, да гледа безкрайни сапунени опери, и не се стреми да научи нови неща, тогава неизбежно ще се трансформира в остаряла жена.

Жените, които знаят по какъв начин да се радват на дребните неща, наподобяват доста по-млади от връстниците си, които единствено се оплакват от тъжния си живот.

Източник: apetiten.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР