С течение на времето Samsung Electronics изпревари TSMC с официалното

...
С течение на времето Samsung Electronics изпревари TSMC с официалното
Коментари Харесай

Samsung започна да привлича клиенти за 2nm технологичен процес – сред тях може да е и Qualcomm

С течение на времето Samsung Electronics изпревари TSMC с формалното асимилиране на всеобщото произвеждане на 3nm артикули. Само че това не ѝ донесе огромен търговски триумф на пазара на договорни услуги за произвеждане на чипове. Опитвайки се още веднъж да показва софтуерния си капацитет, Samsung в този момент притегля клиентите към своя 2nm развой.

Тайванското издание DigiTimes, базирайки се на свои източници, оповестява, че Samsung се е договорила с Qualcomm да създава прототипи на 2nm мобилни процесори за този американски разработчик. И чака в бъдеще да получи поръчки за серийното им произвеждане. Да напомним, че Qualcomm в избора си на договорни производители показва известна безрезервност. Но взаимната работа със Samsung в границите на 4nm технология не протече добре поради проблеми с равнището на бракуване. Това бе повода за отхвърли от услугите на корейския реализатор от страна на Qualcomm за известно време. Ако доверието в Samsung бъде възобновено в границите на прехода към 2nm софтуерен развой, това би могло да се отрази удобно на договорния бизнес на компанията.

Изданието Business Korea оповестява още, че измежду евентуалните клиенти на Samsung за договорно произвеждане на 2nm чипове е младата японска компания Preferred Networks, която се занимава с създаване на изчислителни ускорители за системите за изкуствен интелект. Инвеститори на компанията са Toyota, NTT и Fanuc.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР