С тази закуска се създаде митология. Това е една съвсем

...
С тази закуска се създаде митология. Това е една съвсем
Коментари Харесай

Деница Сачева: Очаква ни доста трудна зима, не само като потребители, но и от страна на бизнеса

С тази закуска се сътвори митология. Това е една напълно рутинна процедура по изпращане на консултант по политическите въпроси и никога по време на тази закуска не са обсъждани каквито и да било сформира на бъдещи кабинети. Що се отнася до политическа партия ГЕРБ, ние в никакъв случай не сме работили под напън и сигурно не усещаме подобен. Това сподели за Bulgaria ON AIR Деница Сачева, народен представител от ГЕРБ, във връзка закуската в Американското посолство с водачи на партии.

„ Този парламент е изчерпал своите благоприятни условия да основава съдружни формули и да излъчва държавно управление, по тази причина ние се разгласяваме за избори, които да пренаредят политическите партии по отношение на доверието, което са спечелили от гласоподавателите. Това, което ни следва, изисква повече политики, в сравнение с експертни решения, тъй като ни предстоят много сложни месеци, изключително през есента и зимата и със поръчките, които дава сегашното държавно управление, казвайки, че няма дълготрайни контракти за газ. Очаква ни много сложна зима, освен като консуматори, само че и от страна на бизнеса. В някакъв миг ще би трябвало да се вземат сложни решения, кои бизнеси да продължат да работят и кои да не работят, тъй като няма да има задоволително газ. За сходни рецесии са нужни доста съществени политически решения и доста съществено водачество, опитни хора в политиката, които могат да водят нужните диалози и договаряния, които основават обединения и да са диалогични, а не такива, които са изключващи се и занапред се учат да вървят в политиката “, добави още Сачева.

„ Нека да забележим първо какви ще са резултатите от тези избори. Те могат да бъдат такива, че някои червени линии или да отпаднат, или да избледнеят. Това, което сега виждаме към момента не е действителният резултат и ние не изпадаме в еуфория от това, че сме преди всичко. Нашата цел е на идващите избори да имаме най-малко 8 % разлика, с цел да може доста отчетливо да стане ясно какъв е вотът на българските гласоподаватели. Всички тези червени линии, които се чертаят от съперниците, свързани с ГЕРБ, не регистрират обстоятелството, че за нас гласоподават над 600 хиляди души. За тези хора другите партии споделят, че няма да се съобразят с тяхното мнение и не се интересуват, че има такива гласоподаватели. Това държание считам, че може да бъде променено откакто се явят окончателните резултати “, разяснява Сачева.

„ Председателят на нашата партия ясно очерта това. Концепцията за евроатлантическо държавно управление пристигна от негова тирада. На първо място дано да приказваме за огромните политики, или да ги назовем „ огромните червени линии “. Ние имаме решения на нашия конгрес на партията, че няма да вършим коалиция с Българска социалистическа партия и това сигурно е ясно. Трудно биха могли да одобряват нашите гласоподаватели разнообразни сътрудници, които са говорили против нас и са ни упреквали, че сме мафия. Една коалиция ще бъде сложна и с Движение за права и свободи, тъй като те също са били остри наши съперници. Те непрестанно приказват за модела „ Борисов “. Колкото и да се приказва за този модел, българските гласоподаватели от ден на ден виждат, че той беше модел на непоклатимост и подобен, в който имаше предвидимост за бизнеса. В него страната се строеше, изграждаше, развиваше и модернизираше. Всички рецензии, които търпяхме през годините, лека-полека рухват една след друга с всеки минал ден, в това число и направените компромати “, сподели Сачева.

„ Аз не мога да приказвам от името на прокуратурата. Тези въпроси са по-скоро към нея. Колегите от Брюксел имаха задача и интензивно търсиха истината. В момента ние сме очевидци на следващото завъртане на общественото говорене на нашите съперници. От една страна беше огромна офанзива прокуратурата да се ангажира с този случай. Тя се ангажира и разпореди експертиза, а в този момент сега не ни харесват резултатите. Така споделят от „ Демократична България “. Това е експертиза не на прокуратурата, а на правосъдни специалисти – хора, които залагат своята петорна експертиза, а освен на един човек. Многократно бяха коментирани фотосите, датите и операцията над тях. Няма нито една фотография, на която по този начин наречените „ кюлчета, пачки и чекмеджета “ да са дружно с Борисов. Има обособени фотоси, което също е част от внушението и операцията. Нека изчакаме, с цел да забележим отчета и ще разясняваме с детайлности написаното в него “, добави Сачева.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР