С тържествено заседание във Велико Търново на 16 април 2019

...
С тържествено заседание във Велико Търново на 16 април 2019
Коментари Харесай

На живо: Чествания по повод 140 години от приемането на Търновската конститиция

С тържествено съвещание във Велико Търново на 16 април 2019 година 44-ото Народно заседание ще означи 140 години от приемането на Търновската конституция.

Заседанието, което ще бъде в залата на Учредителното заседание, ще стартира в 10.50 часа след възстановка на събитията от 1879 година Предвижда се изявления да създадат ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева и ръководителите на парламентарните групи. Народните представители ще одобряват Обръщение към българския народ във връзка 140-годишнината от Учредителното заседание и приемането на Търновската конституция.

Тържественото честване на годишнината към този момент стартира с молебен в Катедрален храм „ Рождество на Св. Богородица “. Народните представители ще бъдат посрещнати в 10.00 часа в музей „ Възраждане и Учредително заседание “, където ще бъде тържествената сесия на 44-то Народно заседание.

В 12.30 часа депутатите ще поднесат венци и цветя на паметника „ Майка България “. Те ще следят спектакъла „ Искри “ на Националната гвардейска част и осъществявания на младежите от Детско-юношески фолклорен отбор „ Българче “.

Тържествената заря-проверка във връзка 140-годишнината от Учредителното заседание и приемането на Търновската конституция ще стартира в 20.30 часа на площад „ Цар Асен I”. Присъстващите ще следят и аудио-визуалния театър „ Царевград Търнов - тон и светлина “.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР