С тържествено издигане на националния флаг с военен ритуал днес

...
С тържествено издигане на националния флаг с военен ритуал днес
Коментари Харесай

С военен ритуал и празнични концерти Варна чества Деня на независимостта

С тържествено издигане на националния байрак с боен обред през днешния ден започнаха честванията по случай Деня на независимостта във Варна.
 Българска телеграфна агенция
В ролята на цар Фердинанд влезе артистът Симеон Лютаков, който преповтори думите, с които страната ни се откъсва от непознато политическо въздействие. На празника участваха регионалният шеф Марио Смърков, кметът Иван Портних, началникът на Военноморските сили контраадмирал Кирил Михайлов, офицери, общественици, доста жители.
 Българска телеграфна агенция
За пръв път в тържеството се включи и новият областен мюфтия на Варна Исмаил Ахмедов , който уточни пред Българска телеграфна агенция, че в тези тежки времена би трябвало да сме дружно и да не се разделяме.
 Българска телеграфна агенция
Празничен молебен за България бе отслужен от представители на Варненската и Великопреславска митрополия. След това на площада се изви хоро.

Тържествата във Варна ще продължат с концерт на Представителния духов оркестър на Военноморските сили. След това на сцената ще се изявят детски сформира от крайморския град, Пловдив, Хасково, Русе, Бургас. Концертите ще бъдат на входа на Морската градина, като началото е в 16 часа.
 БТА
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР