С тържествено честване пред паметника на Дядо Цеко Войвода, Лом

...
С тържествено честване пред паметника на Дядо Цеко Войвода, Лом
Коментари Харесай

В Лом тържествено отбелязаха 3-ти март

С тържествено честване пред паметника на Дядо Цеко Войвода, Лом означи 142 години от Освобождението. Трио "Будители " даде началото на празничната стратегия с осъществяване на националния химн, след което вокалната групировка изпя обичани възрожденски и патриотични песни. Слово по случай 3-ти март произнесе кметът на община Лом доктор Георги Гаврилов.
"За нас, българите, 3 март е ден на национална горделивост. Ден, в който почитаме паметта на свидните жертви за духовно и политическо избавление на Родината ни. На тази дата, преди 142 години, нашата страна възкръсна от пепелта на петвековно иго. Нека да вървим почтено напред, горди, че сме потомци на тези, за които България бе всичко. И да не забравяме думите на Васил Левски - "Моята независимост е свободата на целия български народ ". Дълбок реверанс и благодарност към всички, жертвали се за Свободата! Скъпи съграждани, дано България да пребъде и Бог да пази Родината! ", сподели в словото си градоначалникът.
Молебен за душите на падналите за свободата на България отслужи отец Нестор, а националната певица Бойка Дангова поздрави ломчани с паметен концерт, отдаден на 3-ти март. Паметта на починалите за свободата на България бе почетена с едноминутно безмълвие, след което венци на паметника на Дядо Цеко Войвода сервираха Община Лом, Общински съвет - Лом, просветителни, културни, здравни и обществени институции, политически партии, клубове, Неправителствени организации, съюзът на офицерите и сержантите от запаса, юношески и патриотични организации и жители.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР